Το μπάνιο, στο οποίο ξεκινά και τελειώνει η μέρα μας, πρέπει να είναι κομψό, λειτουργικό και να ανανεώνεται συχνά, για να αλλάζει τη διάθεσή σας. Βέβαια, κατά το σχεδιασμό ενός νέου μπάνιου ή την ανακαίνιση ενός παλιού, είναι σημαντικό να γίνει ο σωστός συνδυασμός άνεσης και πολυτέλειας. Mε τη σωστή εφαρμογή των αρχών σχεδιασμού σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποικιλία ειδών υγιεινής, αξεσουάρ και επενδύσεων που διατίθενται στην αγορά, μπορούν να δημιουργηθούν χώροι υγιεινής άνετοι και ευχάριστοι. Βασικό κριτήριο της σωστής χωροθέτησης είναι η εξασφάλιση ελεύθερων ζωνών λειτουργίας μπροστά από κάθε είδος υγιεινής ή έπιπλο μπάνιου. Ακολουθούν προτάσεις από μπάνια που ανανεώθηκαν έτσι ώστε να εμπνευστείτε και για τη δική σας περίπτωση.

Παλιομοδίτικο και χωρίς προσωπικότητα ήταν το μπάνιο πριν την ανακαίνιση, η ατμόσφαιρα του οποίου ήταν βαριά και δεν χαλάρωνε τους ιδιοκτήτες του. Το βασικότερο χαρακτηριστικό του μπάνιου – μετά την ανακαίνιση – είναι το σύγχρονο στιλ, το οποίο οφείλεται στις λιτές γραμμές των ειδών αλλά και στη διχρωμία μαύρου- γκρι. Σύγχρονες μπαταρίες έχουν προστεθεί στο μπάνιο, ενισχύοντας την μοντέρνα νότα.

Αδιάφορο και μη λειτουργικό χαρακτηρίζεται το μπάνιο πριν την κατάλληλη ανακαίνιση, η οποία άλλαξε τελείως την εικόνα του. Μπαίνοντας κάποιος στο ανακαινισμένο μπάνιο, αντικρίζει ένα μοντέρνο, λιτό και λειτουργικό χώρο που αποτελεί τη νέα εκδοχή του υγρού χώρου. Μια έθνικ ατμόσφαιρα επικρατεί λόγω των κατάλληλων χρωμάτων που έχουν επιλεχθεί, δηλαδή του σκούρου πράσινου, του καφέ και του ξανθού ξύλου.

 

Βαρετό και κουραστικό είναι το περιβάλλον που επικρατεί στο μπάνιο της φωτογραφίας, το οποίο χρειάζεται επειγόντως ανακαίνιση. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα υγρό χώρο που να ανταποκρίνεται στο σήμερα, τότε ακολουθήστε την χρηστική – διακοσμητική πρόταση που παρουσιάζουμε και αφορά στο μπάνιο, μετά την ανακαίνιση. Η λιτή λεκάνη με τον ενσωματωμένο νιπτήρα αποτελούν το βασικό νέο στοιχείο, ιδιαίτερα για μπάνια περιορισμένων διαστάσεων.