Από τις αρχές της δεκαετίας το ’80 η εξέλιξη των συνθηκών διαβίωσης ήταν ραγδαία και οι ανάγκες για καλύτερη διαβίωση αυξήθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς. Η κατάσταση αυτή όπως ήταν φυσικό επηρέασε και την αρχιτεκτονική και διακόσμηση των κατοικιών, κυρίως των ανθρώπων που ζούνε στα αστικά κέντρα. Για τον λόγο αυτό έπρεπε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη εκμετάλλευση όλων των τετραγωνικών ενός διαμερίσματος, παρέχοντας παράλληλα ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Αν θέλετε και εσείς να ανακαινίσετε το διαμέρισμα που αγοράσατε, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις της εποχής, θα πρέπει να είστε ενήμεροι για τον τρόπο που μπορεί να επιτευχθεί. Για να σας διευκολύνουμε στη διαδικασία της ανακαίνισης του σπιτιού σας,σας παραθέτουμε, ορισμένες προτάσεις και φωτογραφίες με σπίτια που διαθέτουν εργονομία και αισθητική. Αυτές οι προτάσεις απορρέουν από δικές σας απορίες, τις οποίες απάντησαν και έδωσαν λύση οι συνεργάτες μας.

Έχω ένα στούντιο, όπου πάνω βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα, ενώ δεν ξέρω πως μπορώ να διαμορφώσω το ισόγειο έτσι ώστε να γίνει λειτουργικό αλλά και κομψό;

«Σε κάθε διαμόρφωση, σημαντικό ρόλο παίζουν οι ανάγκες των ιδιοκτητών και τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου. Αυτά τα δύο στοιχεία πρέπει να ληφθούν υπόψιν , έτσι ώστε να υπάρχει εργονομία αλλά και να διαθέτει υψηλή αισθητική,ένας χώρος. Όπως μπορείτε να δείτε, το καθιστικό έχει μπει μπροστά από το παράθυρο για να έχει άπλετο φυσικό φως και να μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα οι χρήστες.

Κάτω από τον χώρο της κρεβατοκάμαρας, στήθηκε ο χώρος του φαγητού. Δηλαδή,σχεδιάστηκε μια κουζίνα σε διάταξη Γ, η οποία εξοικονομεί χώρο και διευκολύνει τη νοικοκυρά στις κινήσεις της, ενώ ένα πτυσσόμενο τραπέζι διευκολύνει και εξυπηρετεί.  Η διακόσμηση του χώρου περιλαμβάνει κλασικά και μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν συνδυαστεί άψογα μεταξύ τους, δίνοντας ένα κομψό και αρμονικό αποτέλεσμα».

Πως μπορώ να αυξήσω τους αποθηκευτικούς χώρους μέσα στην κρεβατοκάμαρά μου αλλά και να κάνω πιο λειτουργικούς τους χώρους που φιλοξενούν την κουζίνα και το μπάνιο;

« Ο μεγαλύτερος εχθρός του νοικοκυριού είναι η ακαταστασία,ειδικά σε χώρους που έχουν ως σκοπό την ηρεμία και τη χαλάρωση. Εδώ οι συνεργάτες μας,εκμεταλλεύτηκαν την παλιά ανεξάρτητη αποθήκη και την μετέτρεψαν σε μια εργονομική γκαρνταρόμπα,η οποία θα φιλοξενεί όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ.

Όσον αφορά το μπάνιο,επειδή το μακρόστενο σχήμα του εξυπηρετούσε για διαφορετική χωροδιάταξη, χτίστηκαν δύο μικρά διαχωριστικά στην είσοδο του και εκεί τοποθετήθηκαν αποθηκευτικοί χώροι, ενώ η κουζίνα σχεδιάστηκε σε διάταξη Γ,με προέκταση του πάγκου για οριοθέτηση του χώρου,αλλά και για επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους.