Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει σήμερα μια νοικοκυρά είναι η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων, καθώς πολλές καινούργιες κατασκευές γίνονται γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη με στόχο να δημιουργηθούν αρκετά δωμάτια ή ελεύθεροι χώροι, με αποτέλεσμα να παραμελείται το θέμα της αποθήκευσης. Το αποτέλεσμα είναι οι νοικοκυρές κυρίως, οι οποίες ασχολούνται με την οργάνωση μιας κατοικίας να αγχώνονται για το πως και που θα φυλάξουν όλα τα απαραίτητα ενός σπιτιού, από τα ρούχα, ως τα τρόφιμα, και τα βιβλία. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του νοικοκυριού είναι η ακαταστασία.

 

Η απόλυτη τάξη και οργάνωση επικρατεί σε αυτή την γκαρνταρόμπα, καθώς έχει σχεδιαστεί με σκέψη και μελέτη και η εσωτερική της διαρρύθμιση αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Αρμονικά έχουν τοποθετηθεί τα ρούχα με τέτοιο τρόπο στα συρτάρια και τη βέργα, έτσι ώστε να διευκολύνουν τον ιδιοκτήτη τους. Όσον αφορά το μέγεθος της ντουλάπας σε νούμερα, έχει μήκος 368,1 εκ. και ύψος 262,4 εκ., κάτι που σημαίνει ότι είναι αρκετά για να δεχθούν πολλά ρούχα, αρκεί βέβαια, να τοποθετηθούν σωστά, δηλαδή στην καλύτερη θέση που γίνεται, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.Φωτο 6: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε αποθηκευτικούς χώρους, χωρίς μάλιστα αυτοί να φαίνονται αλλά και χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Μια έξυπνη και καλαίσθητη ιδέα παρουσιάζεται στην ακόλουθη φωτογραφία. Οι αποθηκευτικοί χώροι δεν φαίνονται εξωτερικά, καθώς οι πόρτες τους έχουν το ίδιο χρώμα με τον τοίχο, ενώ οι ντουλάπες είναι εντοιχισμένες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί εύκολα να καταλάβουν οι επισκέπτες την ύπαρξη τους.

 

Η αποθήκευση δεν σταματά σε μια κρεβατοκάμαρα και στα ρούχα, καθώς όλα τα δωμάτια χρειάζονται ειδικούς χώρους που θα φιλοξενήσουν αντικείμενα. Εδώ σας παρουσιάζουμε ένα μικρό δωμάτιο που θα μπορούσε να ονομαστεί μίνι πλυσταριό και φιλοξενεί το πλυντήριο, το στεγνωτήριο, απορρυπαντικά και γενικά όλα τα είδη καθαριότητας. Οι πόρτες κλείνουν, έτσι ώστε να μην φαίνονται αυτά τα χρήσιμα αλλά άχαρα αντικείμενα, τα οποία δεν μπορούν να λείπουν από κανένα σπίτι.