– Αν χρησιμοποιείτε σόμπα ή έχετε τζάκι, μη πετάτε την στάχτη. Περάστε την από το κόσκινο και απλώστε την σε λεπτές στρώσεις στο γκαζόν λίγο πριν από τη βροχή. Η τέφρα είναι ένα εξαιρετικό λίπασμα. Εμποδίζει το σχηματισμό αφρού στο γρασίδι και αποτρέπει τα ζιζάνια να αναπτυχθούν.

-Γνωρίζετε ότι το κέλυφος των αυγών έχουν ασβέστιο ? Αν λοιπόν τα μαζέψετε τα πολτοποιήσετε στο μίξερ και πασπαλίσετε με το μείγμα το χωμα του κήπου σας, τότε προσθέσατε μια μεγάλη πηγή ασβεστίου σε αυτό.

-Αν δεν έχετε αυτόματο πότισμα και λείπετε συχνά από το σπίτι, φτιάξτε ένα ρολό από πετσέτα. Εφαρμόστε την μια πάνω άκρη της στη γλάστρα και την άλλη μέσα σε ένα ποτήρι με νερό για να «τραβά» το φυτό όση υγρασία χρειάζεται.

-Αν είναι ακόμα πράσινες οι ντομάτες σας στο τέλος του καλοκαιριού μπορείτε να τις μαζέψετε,να τις βάλετε σε ένα δροσερό, ξηρό σημείο και να τις συνοδεύσετε με μερικές μπανάνες. Αυτό βοηθάει τις ντομάτες να κοκκινίζουν φυσιολογικά.

-Μαζέψτε τις τσουκνίδες την άνοιξη πριν την άνθηση ή στο τέλος του καλοκαιριού, αφήστε τες σε ένα στεγνό και δροσερό σημείο να ξεραθούν και τρίψτε τες ή περάστε τες στην μηχανή. Ανακατέψτε το μείγμα με το κομπόστ σας και θα δώσει στα φυτά σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Επίσης η τσουκνίδα είναι ένα φυσικό απωθητικό και θα αποθαρρύνει τα παράσιτα που θα επιτίθενται στα φυτά σας.

-Το αυστηρό (βαθύ) κλάδεμα ευνοεί την βλάστηση ενώ το ελαφρύ ευνοεί την ανθοφορία. Οι τομές πρέπει να γίνονται με κλίση αντίθετη και λίγα εκατοστά πάνω από το τελευταίο μάτι που μένει στο κλαδί.

-Βάλτε σε ένα μπουκάλι λευκό ξύδι και νερό σε ίσα μέρη, ανακατέψτε τα και ψεκάστε με το μείγμα τα παρτέρια σας, για να αποτρέψετε την εγκατάσταση των ζιζανίων. Ψεκάστε την άνοιξη, μετά τον καθαρισμό των παρτεριών.