Σήμερα που οι εποχές έχουν αλλάξει και οι απαιτήσεις των καταναλωτών έχουν μεγαλώσει, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους, δυστυχώς τα τετραγωνικά για τον χώρο περιποίησης ελαττώνονται.

Η σωστή διαρρύθμιση του μπάνιου, μεγάλου ή μικρού, είναι σημαντική για να μπορεί να μας προσφέρει χαλάρωση και περιποίηση.  Αυτό το θέμα, δεν είναι για όσους έχουν το προνόμιο του μεγάλου μπάνιου. Αφορά εκείνους που διαθέτουν μικρό χώρο και θέλουν να φτιάξουν ή να διακοσμήσουν το μικρό τους μπάνιο ή το WC. Βέβαια η αγορά σήμερα είναι ο πολυτιμότερος βοηθός και μας συμβουλεύει πώς να εξοπλίσουμε ένα μικρό μπάνιο με μοντέρνα και λειτουργικά στοιχεία, τα οποία θα δώσουν πρακτικότητα και αισθητική και θα το κάνουν κατάλληλο για να αρχίσει και να τελειώσει η ημέρα μας…ευχάριστα.

Η κατοικία και δη το μπάνιο, οφείλει να έχει άψογη αισθητική και ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον. Έτσι και εδώ οι συνεργάτες μας προσπάθησαν να δώσουν τις καλύτερες λύσεις σε αυτό το στενόμακρο μπάνιο, με φάρδος 1,70 μέτρα και πλάτος 2,95 μέτρα.

Εμείς λοιπόν για ένα τέτοιο χώρο, σας προτείνουμε:

Τοποθέτηση του πλυντηρίου και κάποιου αποθηκευτικού χώρου μπροστά και απέναντι από την είσοδο(1). Ξεχωρίζουμε τους προσωπικούς χώρους με υπερύψωση του δαπέδου ή με την χρήση άλλου χρώματος στο δάπεδο, εάν το ύψος δεν μας το επιτρέπει(2). Στη μια πλευρά το έπιπλο μπάνιου(3) εξυπηρετεί αποθήκευση και φροντίδα.  Απέναντί του η λεκάνη(5) και ο μπιντές(4) στήθηκαν στις σωστές αποστάσεις αφήνοντας την ντουζιέρα(6) να καλύπτει όλη την μικρή πλευρά. Καθοριστικές, για την τελική εικόνα του μπάνιου, είναι οι επενδύσεις τοίχων και δαπέδων, οι οποίες εξασφαλίζουν στεγανότητα αλλά και την αισθητική του χώρου.

Έτσι βάψαμε τους τοίχους με ειδικό χρώμα και στην απόχρωση του ήλιου και καλύψαμε το δάπεδο με πλακάκια σε χρώματα σιέλ- εκρού και μπλε. Όσο για την διακόσμηση των τοίχων, μικρές εσοχές εξυπηρέτησαν αισθητική και αποθήκευση.

 

TIPS

Λιτά είδη υγιεινής σε συνδυασμό με μοντέρνα αξεσουάρ μπορούν να μεταμορφώσουν το μπάνιο σε χώρο απόλαυσης και ευεξίας.

Η λύση της σωστής χωροδιάταξης πολλές φορές δεν είναι εύκολη, ωστόσο μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους: εκμετάλλευση κάθε τετραγωνικού και άψογη διακοσμητική διαμόρφωση.
Ο πρώτος προϋποθέτει σωστή σχεδίαση. Αυτό όμως πολλές φορές δεν είναι εφικτό, εάν δεν συμβουλευτούμε τα κατάλληλα άτομα ή δεν έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε. Αλλά πιστέψτε μας, το αποτέλεσμα και η πρακτικότητα του χώρου θα σας ανταμείψουν. Όπως εδώ, όπου ο χώρος μας έχει φάρδος 1,84 μέτρα και πλάτος 2,90 μέτρα. Σε αυτές τις διαστάσεις και αυτό το σχήμα, μπορεί κανείς να διαπιστώσει, ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες και επιλογές. Εμείς σας προτείνουμε, όχι κάποια καινοτομία, αλλά σίγουρα την πιο λειτουργική λύση. Πίσω από την πόρτα εισόδου τοποθετήθηκε μια άνετη ντουζιέρα(6), στην οποία ένα πτυσσόμενο διαχωριστικό(5) προστατεύει το χώρο από τα νερά ενώ η λεκάνη(3) και ο μπιντές(4), «στήθηκαν» απέναντι από τον νιπτήρα(1). Η μπανιέρα(2) άνετη, δεσπόζει στο βάθος του χώρου. Η ζεστασιά των γήινων χρωμάτων και τα σύγχρονα αξεσουάρ ολοκλήρωσαν το σκηνικό.

TIPS

Τα χρώματα της φύσης, ο διακριτικός αλλά σωστός φωτισμός, κάνει το μπάνιο σας ένα χώρο διαφορετικό και πρακτικό.

Οι σύγχρονες τάσεις θέλουν το κάθε δωμάτιο ύπνου να διαθέτει το προσωπικό του μπάνιο. Δεν χρειάζονται πολλά τετραγωνικά αλλά ένα μπάνιο σωστά σχεδιασμένο, με τα κατάλληλα είδη υγιεινής σε μέγεθος και σχήμα, με λειτουργική διάταξη, χώρο διάβασης και να έχει μετατρέψει τα μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα. Αν λοιπόν δεν διαθέτετε το προσωπικό σας μπάνιο, με μια μικρή ανακατασκευή του χώρου σας, μπορείτε να το αποκτήσετε. Όπως βλέπετε σε αυτό το μεγάλο υπνοδωμάτιο, το χτίσιμο ενός διαχωριστικού αλλάζει τελείως την λειτουργικότητα του χώρου. Έτσι το στενόμακρο δωμάτιο, έγινε τετράγωνο, με γκαρνταρόμπα και δικό του μπάνιο. Η χωροδιάταξη σε αυτό είναι απλή αλλά
πρακτική. Πλακίδια έντυσαν κάθε επιφάνεια αφήνοντας το τεχνητό φωτισμό να ανεβάσει τον πήχη της αισθητικής. Δυο μοντέρνα έπιπλα μπάνιου, τα οποία τοποθετήθηκαν απέναντι από την είσοδο στο μπάνιο, εξυπηρετούν ταυτόχρονα το ζευγάρι και δεν στερούν τετραγωνικά. Με το κόκκινο χρώμα τους γίνονται σημεία εστίασης του βλέμματος. Η μπανιέρα, τοποθετημένη στο βάθος του χώρου, απομονώνει και χαλαρώνει τους χρήστες.

 

TIPS

Οι τάσεις που χαρακτηρίζουν τη σημερινή μόδα, δείχνουν προτίμηση στα μοντέλα που αυξάνουν τη διακοσμητική αξία ενός μπάνιου.