Όλοι οι χώροι μιας κατοικίας οφείλουν να είναι εργονομικοί για να μπορούν να διευκολύνουν τη ζωή των σύγχρονων ανθρώπων οι οποίοι κινούνται σε γρήγορους ρυθμούς. Ειδικά όμως η κουζίνα πρέπει να είναι λειτουργική, διότι χωρίς τάξη και οργάνωση δεν θα μπορεί η νοικοκυρά να εμπνευστεί, να εργαστεί και να δημιουργήσει. Αρχικά, μια κουζίνα είναι απαραίτητο να έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Μια νησίδα στο κέντρο της κουζίνας είναι μια μοντέρνα λύση για την καλύτερη οργάνωση, ενώ τα πολλά ντουλάπια σε διάφορα επίπεδα διευκολύνουν.

Τη λειτουργικότητα με την υψηλή αισθητική συνδυάζει η προτεινόμενη κουζίνα. Κάτω από την σκάλα έχει γίνει σωστή εκμετάλλευση του χώρου, αφού έχει τοποθετηθεί ο φούρνος και ορισμένα ντουλάπια για αποθήκευση μαγειρικών σκευών. Στη μέση του χώρου βρίσκεται μια μοντέρνα νησίδα η οποία προσφέρει την απόλυτη οργάνωση, ενώ δίπλα στο παράθυρο υπάρχουν μεγάλα ντουλάπια, τα οποία μπορούν να δεχτούν με άνεση όλα τα τρόφιμα και τα μαγειρικά σκεύη. Η αντίθεση των χρωμάτων, όπως καφέ και λευκό δημιουργεί την απαραίτητη ισορροπία και αρμονία, χωρίς να κουράζει και να δείχνει υπερβολικό. Το καφέ δίνει ζεστασιά, ενώ το λευκό το αναδεικνύει, προσθέτει φωτεινότητα και φυσικά δημιουργεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα, ιδανική για μια κουζίνα στην οποία η νοικοκυρά μπορεί να κινηθεί με άνεση.

Όλα έχουν γίνει με μελέτη και σκέψη, γι΄αυτό και η συγκεκριμένη κουζίνα είναι εργονομική και διαθέτει ένα τέλειο τρίγωνο εργασίας αλλά άφθονους αποθηκευτικούς χώρους. Ένας πάγκος οριοθετεί τις λειτουργίες, αφού από τη μια πλευρά βρίσκεται το τραπέζι για την κατανάλωση του φαγητού και από την άλλη οι εστίες, ο νεροχύτης και όλα τα στοιχεία για την δημιουργία των γευμάτων. Τα ντουλάπια έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα ύψη για να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση κινήσεων, ενώ κάτω από ένα παράθυρο έχουν τοποθετηθεί και εκεί ντουλάπια. Μια άλλη λεπτομέρεια που προσφέρει εργονομία είναι ότι οι εστίες βρίσκονται κοντά στο τραπέζι, οπότε η παραγωγή από την κατανάλωση γίνεται αμέσως και έτσι διευκολύνεται η νοικοκυρά, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια μπορεί να παρακολουθεί τις εργασίες.

Το μοντέρνο και φουτουριστικό στιλ της κουζίνας φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία, από την οποία δεν λείπει βέβαια η εργονομία, καθώς έχει προηγηθεί λεπτομερέστερη μελέτη από έμπειρους επαγγελματίες. Το δάπεδο έχει στρωθεί με ειδικό ξύλο που αντέχει την υγρασία, ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον. Υπάρχουν σε διάφορα σημεία της κουζίνας ντουλάπια μεγάλα και άνετα και ικανά να φιλοξενήσουν πολλά τρόφιμα και μαγειρικά σκεύη. Η κουζίνα είναι οριοθετημένη και ενώ βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το σαλόνι και την τραπεζαρία και κάτω από την σκάλα φαίνεται σαν να είναι ξεχωριστή. Το τραπέζι και οι καρέκλες σε μαύρο χρώμα και ο μοντέρνος πίνακας ζωγραφικής με το μαύρο φόντο και τις κόκκινες πινελιές κάνουν τη διαφορά και δίνουν προσωπικότητα στον χώρο.