Η κρεβατοκάμαρα αναμφίβολα αποτελεί ένα χώρο στον οποίο η καλαισθησία θα πρέπει να συνυπάρχει αρμονικά με την τάξη. Το να πληροί ο συγκεκριμένος χώρος όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις προς κάλυψη των καθημερινών αναγκών των χρηστών θεωρείται από τα βασικότερους κανόνες της διαμόρφωσης του προσωπικού χώρου.
Η κρεβατοκάμαρα, εκτός των άλλων, θα πρέπει να βρίσκεται σε συμφωνία με τις προσωπικές προτιμήσεις και το ιδιαίτερο στιλ του κάθε ανθρώπου, έτσι ώστε να δίνει μία αίσθηση ασφάλειας, οικειότητας και φυσικά να προσφέρει την πολυπόθητη ξεκούραση. Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχουν βασικοί κανόνες χωροδιάταξης, τους οποίους και πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βέβαια η αναγκαιότητα για την ύπαρξη αποθηκευτικών χώρων αποτελεί έναν απαράβατο κανόνα. Δεν παίζει ρόλο εάν τα τετραγωνικά θα είναι αυξημένα ή περιορισμένα, η παρουσία των αποθηκευτικών χώρων κάθε μορφής θα διευκολύνει αναμφίβολα την καθημερινότητά αλλά και θα σας ωθούσε στο να έχετε το σπίτι σας καθαρό και πάνω από όλα τακτοποιημένο. Για αυτό εξ’ αρχής θα πρέπει να μελετήσετε το σχήμα του δωματίου, τη θέση του παραθύρου, της ντουλάπας αλλά και της πόρτας. Αν η ντουλάπα πιστεύετε ότι δεν θα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες σας, μπορείτε για παράδειγμα να αξιοποιήσετε μία εσοχή τοίχου και να δημιουργήσετε εκεί έναν ακόμη αποθηκευτικό χώρο ο οποίος θα κλείνει με συρόμενες πόρτες. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το τραπεζάκι με κομοδίνο ή κάποιου τύπου συρταριέρα, στοιχεία που θα σας βοηθήσουν αποθηκευτικά. Ακολουθήστε λοιπόν κάποιες απλές συμβουλές και προτάσεις μας για να μπορέσετε να επιτύχετε το στόχο σας.
Πολλοί από εσάς ενδεχομένως να μην γνωρίζουν για το τι θα πρέπει να επιλέξουν: ντουλάπα ή γκαρνταρόμπα. Τα δυο αυτά στοιχεία προφύλαξης των ρούχων παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαρρύθμιση του δωματίου. Η ντουλάπα από τη μία αποτελεί ένα κλειστό χώρο και μπορεί να είναι είτε εντοιχισμένη καλύπτοντας ολόκληρη την επιφάνεια κάποιου τοίχου είτε ανεξάρτητο έπιπλο. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί να «καμουφλαριστεί» με διάφορες επενδύσεις, ώστε να μην «πνίγει» το δωμάτιο. Οι πόρτες μπορεί να είναι συρόμενες, φτιαγμένες από κρύσταλλο ή βαμμένες στην ίδια απόχρωση με τον τοίχο. Ο διάδρομος, τέλος, που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ αυτής και του επίπλου, οφείλει να είναι τουλάχιστον 60 εκ. Βέβαια η λύση της γκαρνταρόμπας είναι και αυτή ιδανική και λειτουργική. Αν και πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι η γκαρνταρόμπα θέλει αρκετά τετραγωνικά για να γίνει πρακτική, σας διαβεβαιώνουμε ότι μπορεί να δημιουργηθεί σε μια γωνιά πίσω από το κρεβάτι ή να μετατρέψει έναν αδιάφορο και ανεκμετάλλευτο διάδρομο σε κάτι χρήσιμο. Μπορείτε δε να την εξοπλίσετε με ράγες για κρεμάστρες, συρτάρια, ανοιχτά ράφια, παπουτσοθήκες κ.α.


Αν ο προσωπικός σας χώρος είναι 20 τ.μ. και το σχήμα του είναι παραλληλόγραμμο, τότε μπορείτε να διαθέσετε 150Χ400 μέτρα, δηλαδή 6 τ.μ. για να έχετε έναν άνετο και λειτουργικό αποθηκευτικό χώρο Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αποθηκευτικοί χώροι έχουν τοποθετηθεί πίσω από το διπλό κρεβάτι και έχουν “κλέψει” μόνο 150 εκ. από το μήκος. Ένα από τα τρία παράθυρα, μετά τον διαχωρισμό, ανήκει στην γκαρνταρόμπα, πλημμυρίζοντας το εσωτερικό της με φως.Η εσωτερική χωροδιάταξη είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των χρηστών. Η επένδυση και το χρώμα της, την κάνει σχεδόν αόρατη στον επισκέπτη. Το σταθερό κομμάτι της πρόσοψης φιλοξενεί ράφια, στα οποία έχουν τοποθετηθεί διάφορα διακοσμητικά και αναμνηστικά. Οι δυο πόρτες που οδηγούν στο εσωτερικό της γκαρνταρόμπας φιλοξενούν τα δυο κρεμαστά κομοδίνα. Οι λευκές αποχρώσεις του χώρου, συνδυασμένες με το μπλε δημιουργούν ένα απίστευτα νεανικό και οικείο περιβάλλον.

Η απόλυτη τάξη και η αίσθηση καλαισθησίας είναι τα στοιχεία που κλέβουν την παράσταση σε αυτή την κρεβατοκάμαρα και πάλι των 20 τ.μ.
Ο αποθηκευτικός χώρος τοποθετήθηκε στην φυσική εσοχή των τοίχων , υπερκαλύπτοντας τις καθημερινές προς αποθήκευση ανάγκες των χρηστών.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα δωμάτιο με πολλαπλά ράφια, συρτάρια και κρεμάστρες. Στα κάτω ράφια έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι για παντελόνια και άλλα αποθηκευτικά κουτιά. Υπάρχουν ειδικές κρεμάστρες για κοστούμια και φορέματα αλλά και κατάλληλα συρτάρια για εσώρουχα, μπλούζες και πουλόβερ.

Μπαίνοντας στην συγκεκριμένη κρεβατοκάμαρα παρατηρούμε πως η γκαρνταρόμπα έχει τοποθετηθεί στην γωνιά του χώρου. Η γωνιακή τοποθέτησή της αποτελεί ένα συν που χαρίζει ευχρηστία και ελευθερία κινήσεων των χρηστών. Ο εξοπλισμός της μπορεί χωρίς καμία αμφιβολία να χαρακτηριστεί πλήρης. Ράφια, συρτάρια, μηχανισμοί που διευκολύνουν τους χρήστες και εντυπωσιάζουν με τη μοναδική λειτουργικότητά τους. Το διπλό κρεβάτι έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του χώρου και φυσικά πάντα υπό τη συνοδεία των δύο κομοδίνων. Πρόκειται για μια κρεβατοκάμαρα πλήρως εξοπλισμένη, με αισθητική υπεροχή και με εντυπωσιακή τάξη λόγω των πολυάριθμων και πολυμορφικών χώρων αποθήκευσης που διαθέτει.