Το μάρμαρο απαντάται τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Κάποιος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ακατέργαστες πλάκες και σε πλάκες συγκεκριμένων διαστάσεων. Ορισμένοι κατασκευαστές ‘‘κόβουν‘‘ το μάρμαρο σε ίδιες διαστάσεις με τα κεραμικά πλακίδια. Οι συνηθισμένες διαστάσεις τετράγωνων πλακιδίων είναι 30×30 εκ. ή 40×40 και παραλληλόγραμμων 30×60 εκ. Τα μεγαλύτερα πλακίδια αναδεικνύουν καλύτερα τους μεγάλους χώρους. Όσο για την τοποθέτησή τους θα πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά πλακίδια που συνδυάζονται τα «νερά» τους. Τα μάρμαρα τοποθετούνται, τρίβονται και γυαλίζονται, ενώ μπορείτε να επιλέξετε γυαλιστερή υφή ή απλά λειασμένη. Βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα να τοποθετήσετε έτοιμα πλακίδια μαρμάρου, εργοστασιακά, γυαλισμένα με μπιζουτέ άκρα.
Σε εξωτερικούς χώρους τοποθετούνται μάρμαρα με ανάγλυφη υφή για να μην γλιστρούν, αν και στις περιπτώσεις επενδύσεων ειδικά κλιμάκων απαιτείται η πρόβλεψη τοποθέτησης, στις ακμές των σκαλοπατιών, ειδικών αντιολισθητικών υλικών. Στους εξωτερικούς χώρους αντί της στιλβώσεως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της αμμοβολής, προκειμένου να δημιουργηθεί μια επιφάνεια αντιολισθητική.

Υπάρχουν δύο γενικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την επιλογή του μαρμάρου (ή γρανίτη) ως δομικό υλικό για την κάθε εφαρμογή, αυτά είναι η αισθητική και η λειτουργικότητά του.
Η αισθητική καθορίζεται με την απόχρωση, τα νερά η τα σχέδια, και την υφή της επιφάνειας του υλικού. Η λειτουργικότητα καθορίζεται από την αντοχή στην θλίψη και την κάμψη, την σκληρότητα καθώς και την επεξεργασία της επιφάνειας. Εδώ παραθέτουμε έναν φωτογραφικό κατάλογο μέρους της ποικιλίας των υλικών που διαθέτουμε για να πάρετε μια εικόνα (όσο αυτά μπορούν να αποτυπωθούν φωτογραφικά…). Μπορείτε βέβαια να τα δείτε από κοντα στήν μόνιμη έκθεσή μας στον χώρο του εργοστασίου.