Η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μένει, όπως λέει και το γνωστό ρητό και αυτό ισχύει στην είσοδο μιας κατοικίας, που αποτελεί το Α και το Ω για το τι θα ακολουθήσει μετά. Δηλαδή μπορεί ένα σπίτι να είναι σε γενικές γραμμές ιδιαίτερα καλόγουστο αλλά η είσοδός του να είναι αδιάφορη και βαρετή. Γι’ αυτό, όχι μόνο πρέπει να υπερέχει αισθητικά η είσοδος, αλλά πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες. Υπάρχουν πολλές ιδέες και προτάσεις, για την διακόσμηση της …και ακολουθούν.

Δεν χρειάζεται να φορτώσετε έναν χώρο με πολλά αντικείμενα και διακοσμητικά στοιχεία για να είναι κομψός, καθώς η απλότητα είναι πολλές φορές καλύτερη και κερδίζει τις εντυπώσεις. Αν νιώθετε ότι το δικό σας χολ υπολείπεται στυλ μπορείτε να δείτε και τη πρόταση μας. Η προτεινόμενη είσοδο είναι απλή αλλά εντυπωσιακή καθώς έχει διακοσμηθεί με γούστο και άποψη. Ένα μακρύ ξύλινο ράφι έχει τοποθετηθεί κατά μήκος του τοίχου, σαφέστατα το πλάτος του χολ επιτρέπει κάτι τέτοιο, πάνω στο οποίο έχουν μπει δύο δοχεία με υπέροχα ροζ λουλούδια και ένα κομψό κηροπήγιο. Στον ίδιο τοίχο, έχουν τοποθετηθεί πέντε πίνακες με το ίδιο μοτίβο, δίνοντας μια μοντέρνα νότα στην είσοδο και την ψευδαίσθηση ενός χώρου υποδοχής με την υπογραφή σας.

Κομψή και χωρίς πολλά περιττά στοιχεία είναι η είσοδος που βλέπετε στη συγκεκριμένη φωτογραφία. Άλλωστε το ωραίο δεν χρειάζεται να υπογραμμιστεί με εντυπωσιακό περιτύλιγμα. Δύο κομψά και καλαίσθητα στοιχεία αρκούν για να αναδείξουν έναν χώρο και να του δώσουν ένα μοναδικό στιλ που υποδεικνύει την υψηλή αισθητική των ιδιοκτητών του. Το φωτεινό πάτωμα, που έχει καλυφθεί με λευκό μάρμαρο, ο μεγάλος πίνακας ζωγραφικής, με λευκές και κόκκινες πινελιές, ο κλασικός καναπές, με λεπτές και κομψές γραμμές, είναι το καλωσόρισμα  του καλεσμένου σας. Εξ άλλου το κόκκινο που κάνει τη διαφορά και δίνει μια ζωντάνια στον χώρο, συμβολίζει τη φωτιά, τη δύναμη, την ενεργητικότητα και δίνει μια μεγαλοπρέπεια στο χώρο. Είναι ένα ερεθιστικό χρώμα. Ο κόκκινος κραδασμός είναι το πνεύμα της δραστηριότητας και μια κινητήρια επιρροή.

Όσοι δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο χολ, δηλαδή αυτά τα 4-5 τετραγωνικά που πάνε χαμένα μπαίνοντας στο σπίτι, και αν η minimal αισθητική είναι η αδυναμία σας, αλλά είστε και πρακτικό μυαλό, τότε αντιγράψτε την πρόταση μας. Ένα έπιπλο αποθήκευσης, λιτό και κομψό, είναι το πρώτο στοιχείο που υποδέχεται τον επισκέπτη. Η σωστή απόχρωση στον τοίχο ή μια ταπετσαρία μπορεί να φωτίσει ή να κάνει την διαφορά στο χώρο και να του προσδώσει χαρακτήρα.  Η τεχνοτροπία στην μεγάλη επιφάνεια και η αντίθεση του χρώματος με το έπιπλο, εδώ κάνουν την διαφορά και χαρίζουν προσωπικότητα στο χώρο. Το ιδιαίτερο δοχείο, τα τρία κηροπήγια και ο καθρέφτης, είναι οι σημαντικές λεπτομέρειες και  υπέροχες ιδέες διακόσμησης για όσους αγαπούν το καλαίσθητο. Το χαλί δίνει βάθος στο χώρο και ενοποιεί το σύνολο. Τέλος τα τρία φωτιστικά, μπροστά από το έπιπλο, δίνουν έμφαση στους τοίχους, δημιουργούν υπέροχα σχέδια και φωτίζουν γλυκά, με το πάτημα ενός διακόπτη.