Ο χώρος περιποίησης μιας κατοικίας, κοινώς το μπάνιο, θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη διακόσμηση του, έτσι ώστε να αποκτήσει μια ήρεμη ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να χαλαρώσουν. Δεν είναι μια απλή υπόθεση, αλλά με μικρές, έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες, μπορείτε να μεταμορφώσετε τελείως τον χώρο περιποίησης.

Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση, όπως επίσης και κάποιες λεπτομέρειες, π.χ. αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια, φρέσκα λουλούδια, χνουδωτές πετσέτες, ειδικός φωτισμός, υδρομασάζ, φυσικά σφουγγάρια και ότι άλλο σας χαλαρώνει. Όσο και αν φαίνεται «εύκολο» να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε ένα αυτοσχέδιο ατομικό spa, θέλει φαντασία και χρόνο. Κάτι που δεν έλειπε από τους ιδιοκτήτες του μπάνιου που σας παρουσιάζουμε. Μια γωνιά με κατάλευκα κεριά δημιούργησαν  έναν «σπιτικό» χώρο, με το απαλό τους φως, που τους αποζημιώνει κάθε φορά που τον επισκέπτονται. Η τοποθέτηση δε του περιμετρικού φωτισμού, προσθέτει ατμόσφαιρα, ενώ δίνει την ψευδαίσθηση του φυσικού φωτισμού.

Για μια ζεν διακόσμηση του μπάνιου σας αποφασίστε να καταργήσετε οτιδήποτε περιττό ή οτιδήποτε που σας φαίνεται κακόγουστο. Η zen διακόσμηση αγαπά τα φυσικά υλικά, την απλότητα και την λιτότητα. Η επιλογή του λευκού χρώματος είναι ιδανική για το προαναφερόμενο περιβάλλον, καθώς είναι ένα χρώμα που ηρεμεί, φωτίζει, ταιριάζει με όλα τα στιλ και είναι ιδιαίτερα αγαπητό. Όταν συνδυαστεί με την ζεστασιά του ξύλου, ο χώρος γίνεται πιο μοντέρνος, ιδιαίτερα όταν «αφαιρούνται» πολλά και διαφορετικά έντονα χρώματα. Οι γήινες αποχρώσεις, το λευκό και το « διακριτικό» κίτρινο, μπορούν να δώσουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Όταν δε συνοδεύονται από φυσικό φωτισμό και μεγάλο καθρέπτη, τότε αλλάζουν εντελώς την όψη του μπάνιου, γίνονται τα focal points του χώρου.

Μπορεί να το έχετε στο μυαλό σας σαν βαρετό και προβλέψιμο, αλλά το λευκό είναι στα πιο δημοφιλή χρώματα για μπάνιο και η πιο κλασική επιλογή. Ίσως γιατί είναι φωτεινό και μεγαλώνει το χώρο, ενώ με την κατάλληλη προσθήκη χρώματος, το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει κάθε άλλο, παρά βαρετό. Ένα νέο μεγάλο trend, όσον αφορά στο χρώμα του μπάνιου είναι το γκρι. Μπορεί να μην είναι έντονο αλλά πέρυσι, το γκρι με ψυχρούς και  ελαφρώς πράσινους τόνους,  βραβεύτηκε ως το χρώμα της χρονιάς.

Οι σκούρες αποχρώσεις του δε, σε κάποιο τοίχο, στα πλακάκια δαπέδου και στην κάλυψη των παραθύρων, σε συνδυασμό με το λευκό μπορούν να αποφέρουν ένα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα ζεστό αποτέλεσμα.