Το μπάνιο πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής. Ανάγκες αισθητικές, λειτουργικές ή με λίγα λόγια καθημερινές, οι οποίες δεν εξαρτώνται μόνο από τα τετραγωνικά ενός χώρου, αλλά και από τη σωστή οργάνωσή του. Ας δούμε λοιπόν κάποια σημεία που μπορούν να δημιουργήσουν χώρους με άψογη χωροδιάταξη και αισθητική .

 

 

– Ο σωστός σχεδιασμός αλλά και η σωστή διάταξη των ειδών υγιεινής, είναι οι παράγοντες που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός χώρου λειτουργικού, άνετου και ευχάριστου. Η σωστή τοποθέτηση των στοιχείων, οι χρωματικοί συνδυασμοί, οι διακοσμητικές επενδύσεις, μπορούν να σφραγίσουν το αποτέλεσμα με προσωπικό γούστο και καλαισθησία.

– Και το μπάνιο θέλει την ανακαίνισή του. Αν ο σχεδιασμός του μπάνιου δεν καλύπτει τις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες σας, πρέπει να το αλλάξετε, με όσο το δυνατόν λιγότερα μερεμέτια και ιδιαίτερες επεμβάσεις, όπως στο μικρό αυτό WC.

 

Αυτό το WC δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Αντίθετα, η μονοχρωμία και ο στενός χώρος μας προκαλούν κάποια πλήξη. Τι μπορούμε να κάνουμε; Αρκεί να εκμεταλλευτούμε το βάθος και να δημιουργήσουμε κάποιους αποθηκευτικούς χώρους, που είναι απαραίτητοι στα μπάνια. Στο κάτω μέρος αυτών των χώρων, χωνευτά σποτ θα φωτίσουν το χώρο και θα μας εξυπηρετήσουν. Ο τοίχος μπορεί να ντυθεί με μπεζ-καφέ πλακάκια μέχρι τη μέση, ενώ ο καθρέφτης αλλάζει σχήμα. Δύο μεγεθυντικοί μικροί καθρέφτες βοηθούν στην περιποίηση του προσώπου, ενώ το έπιπλο μπάνιου έγινε πιο λειτουργικό, καθώς ο χώρος τακτοποίησης μεγάλωσε αρκετά και έγινε πιο πρακτικός.

Εδώ βλέπουμε ένα στενόμακρο χώρο, που μερικές απλές παρεμβάσεις  τον μετέτρεψαν σε ένα σύγχρονο μπάνιο με προσωπικότητα και διαφορετικότητα. Ξεκινώντας από το σχήμα του μπάνιου, προτείνουμε μια ειδική κατασκευή, η οποία αφενός θα τετραγωνίσει το χώρο και αφετέρου θα κρύψει τα πιο προσωπικά σημεία του. Το διαχωριστικό αυτό αποτελείται κατά το ήμισυ από υαλότουβλα, τα οποία αφήνουν το φως να περνά ανενόχλητο. Τα πλακάκια, σε κίτρινο χρώμα, αντικαταστάθηκαν από άλλα με έντονο φούξια χρώμα. Ενώ το μαύρο ξύλο στη κορνίζα του καθρέφτη, στο έπιπλο μπάνιου καθώς και στη επένδυση της μπανιέρας, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, η οποία συμπληρώνεται από τα απαραίτητα αρωματικά κεριά.

Δεν υπάρχει λειτουργικότητα σ’ ένα χώρο αν σε αυτόν δεν επικρατεί τάξη, κάτι που επιτυγχάνεται με άφθονους αποθηκευτικούς χώρους. Γι’ αυτό και στο προτεινόμενο μπάνιο εκμεταλλευτήκαμε κάθε τετραγωνικό. Το καλοριφέρ καλύπτεται με κάποια ειδική κατασκευή, εξυπηρετώντας έτσι το αισθητικό αλλά και το λειτουργικό κομμάτι. Επιπλέον βγήκαν τα μονόχρωμα πλακάκια από την μία πλευρά και ο τοίχος βάφτηκε με ειδικό κίτρινο χρώμα ενώ ο τοίχος πάνω από το έπιπλο μπάνιου, επενδύθηκε με πλακάκι και στον υπόλοιπο μια ειδική ταπετσαρία μετατρέπει το χώρο σε πραγματικό σαλόνι.

Δύο όμορφοι καθρέφτες, τρία φωτιστικά τοίχου και ρετρό μπαταρίες συμπληρώνουν το σκηνικό.