Ο κήπος αποτελεί μια απόλαυση όλους τους μήνες, αλλά ειδικά το καλοκαίρι όλοι επιθυμούν να έχουν μια μικρή όαση, που να την χαίρεται όλη η οικογένεια. Μπορείτε να κάνετε τον κήπο σας πιο πρακτικό και λειτουργικό, με δικές σας έξυπνες κατασκευές, για τις οποίες θα σας δώσουμε τις σχετικές πληροφορίες.

Αν θέλετε να τρώτε κάτω από μια σκιά ενός δένδρου στον κήπο σας, δεν έχετε παρά να κατασκευάσετε το συγκεκριμένο προτεινόμενο τραπέζι, το οποίο είναι απλό και πρακτικό. Όπως μπορείτε να δείτε, τα δύο στηρίγματα της βάσης είναι διαφορετικού μεγέθους και υποβαστάζουν έναν πάγκο για το φαγητό. Αντί για καρέκλες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκαμπό από ξύλο ενώ ο πάγκος του τραπεζιού μπορεί να είναι μια ξύλινη τάβλα. Για τη βάση του τραπεζιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο κυλίνδρους από τσιμέντο ή ξύλο, 40 εκ. για τον πιο μικρό και 80 εκ. για τον πιο μεγάλο. Ο μεγάλος κύλινδρος μπορεί να γεμίσει με χώμα και φυτά.

Αν θέλετε ο κήπος να ξεχωρίζει και να μην έχει μόνο γκαζόν και λίγα γεράνια, τότε θα πρέπει να καταφύγετε σε πιο περίπλοκες και ασυνήθιστες κατασκευές που θα εντυπωσιάσουν. Μια ιδέα που προτείνουμε είναι χτιστά δοχεία για φυτά. Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχεδιάγραμμα φτιάχνετε δύο ορθογώνια, 2Χ3 μ και 3Χ4 μέτρα σε γκρο μπετόν ή με ειδικό ξύλο. Σε δύο από τις πλευρές τοποθετήθηκε ένας μακρύς πάγκος επενδεδυμένος με ξύλινες σανίδες, όπως πεύκο, βελανιδιά ή καστανιά. Προσοχή το ξύλο που θα επιλέξετε θα πρέπει να αντέχει στις καιρικές συνθήκες. Αυτές οι σανίδες, που  μπορούν να γίνουν άνετα καθίσματα, μπορούν να βαφτούν σε ένα χαρούμενο χρώμα ή να παραμείνουν στη φυσική τους απόχρωση. Το στερέωμά τους στο σταθερό μέρος θα γίνει με βίδες.

Για να απομονωθείτε από τους γείτονες, καλό θα ήταν να φυτέψετε ψηλά δέντρα σε σημεία όπου μπορούν να σας δουν και να δημιουργήσετε ένα φυσικό φράχτη.