Ο κήπος αποτελεί μια απόλαυση όλους τους μήνες, αλλά ειδικά το καλοκαίρι όλοι επιθυμούν να έχουν μια μικρή όαση, καταπράσινη, μέσα στην οποία θα απολαμβάνουν τη θέα των πολύχρωμων λουλουδιών και θα ξεχνούν τα προβλήματα και την ένταση της καθημερινότητας. Μπορείτε να κάνετε τον κήπο σας πιο πρακτικό και λειτουργικό, με δικές σας έξυπνες κατασκευές, για τις οποίες θα σας δώσουμε τις σχετικές πληροφορίες.

 

Αν θέλετε να τρώτε κάτω από μια σκιά ενός δένδρου, στον κήπο σας, δεν έχετε παρά να κατασκευάσετε το συγκεκριμένο προτεινόμενο τραπέζι, το οποίο είναι απλό και πρακτικό. Όπως μπορείτε να δείτε τα δύο στηρίγματα της βάσης είναι διαφορετικού μεγέθους και υποβαστάζουν έναν πάγκο για το φαγητό. Αντί για καρέκλες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκαμπό από ξύλο, ενώ ο πάγκος του τραπεζιού μπορεί να είναι μια ξύλινη τάβλα.Για τη βάση του τραπεζιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο κυλίνδρους από τσιμέντο ή ξύλο, 40 εκ. για τον πιο μικρό και 80 εκ. για τον πιο μεγάλο. Ο μεγάλος κύλινδρος μπορεί να γεμιστεί με χώμα και φυτά.

 

 

Αν θέλετε ο κήπος να ξεχωρίζει και να μην έχει μόνο γκαζόν και λίγα γεράνια, τότε θα πρέπει να καταφύγετε σε πιο περίπλοκες και ασυνήθιστες κατασκευές που θα εντυπωσιάσουν όλους τους καλεσμένους αλλά και εσείς θα απολαμβάνετε ένα υπέροχο θέαμα. Μια ιδέα που προτείνουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι χτιστά δοχεία για  φυτά. Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχεδιάγραμμα φτιάχνετε δύο ορθογώνια, 2Χ3 μ και 3Χ4 μέτρα σε γκρο μπετόν ή με ειδικό ξύλο. Σε δύο από τις πλευρές τοποθετήθηκε ένας μακρύς πάγκος επενδεδυμένος με ξύλινες σανίδες, όπως πεύκο, βελανιδιά, ή καστανιά. Προσοχή, το ξύλο που θα επιλέξετε θα πρέπει να αντέχει στις καιρικές συνθήκες. Αυτές οι σανίδες μπορούν να βαφτούν σε ένα χαρούμενο χρώμα ή να παραμείνουν στη φυσική τους απόχρωση. Το στερέωμά τους στο σταθερό μέρος θα γίνει με βίδες.

 

Αν έχετε πολύ χώρο στον κήπο σας, τότε μπορείτε να κατασκευάσετε ένα γκαράζ και δίπλα του μια πέργκολα, η οποία θα προσφέρει σκιά, τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Κάτω από την πέργκολα μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τραπέζι για να τρώτε υπό σκιά. Το γκαράζ έχει κατασκευαστεί από λαμαρίνα ενώ η πέργκολα από σιδερένιους σωλήνες και σύρματα. Η επιλογή της λαμαρίνας θεωρείται ιδανική, γιατί κάνει την κατασκευή πολύ εύκολη και επιπλέον μειώνει το κόστος. Επίσης, όταν βαφτεί αυτό το υλικό, για να προστατευθεί από τις διαβρωτικές συνέπειες του νερού, δίνει μια ευχάριστη εικόνα στον κήπο. Για την κατασκευή της πέργκολας επιλέχθηκαν μεταλλικοί σωλήνες, οι οποίοι τοποθετήθηκαν οριζόντια και κάθετα.

 

Η δημιουργία κατασκευών στον κήπο δεν είναι μια δύσκολη υπόθεση, αρκεί να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη, να προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά και να αφιερώσετε λίγο χρόνο. Τα παιδιά χαίρονται περισσότερο τον κήπο από όλη την οικογένεια, γι’ αυτό θα πρέπει να μεριμνήσετε και γι΄ αυτά, φτιάχνοντας μια ειδική κατασκευή που θα αποτελεί ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μεγάλο χώρο με άμμο, σε μια σκιερή γωνία του κήπου. Αρκεί να χρησιμοποιήσετε οκτώ χοντρά δοκάρια, τα οποία  θα ενώσετε όπως σας δείχνουμε στο σκίτσο, ώστε να σχηματίζουν ένα ορθογώνιος χώρο. Επίσης, λίγο πιο πέρα μπορείτε να τοποθετήσετε κομμένους κορμούς που θα αποτελούν μικρά καρεκλάκια.