Αγαπημένο κεφάλαιο της μοντέρνας αρχιτεκτονικής εδώ και πολλές δεκαετίες το μέταλλο και τα κράματα μετάλλων παραμένουν σήμερα επίκαιρα τόσο ως αρχιτεκτονικά μέλη μιας οικοδομής, όσο και ως ξεχωριστά λειτουργικά και διακοσμητικά στοιχεία της.

Μέταλλο από την πρώτη… ματιά

Έχοντας μια πρώτη οπτική επαφή του σπιτιού, αυλόπορτα, κάγκελα, στέγαστρα, σκάλες κ.λπ. αλλά και το στυλ που θα συναντήσει κανείς προχωρώντας, οι μεταλλικές κατασκευές διεκδικούν, παράλληλα, και ένα κομμάτι από την καθημερινότητά σας. Το μέταλλο δίνει  σήμερα το παρόν σε αντικείμενα άμεσης χρήσης όπως οι ντουλάπες, τα κρεβάτια και το τραπέζι του σπιτιού μας. Επίσης, συμβάλλει στην ασφάλεια της κατοικίας με ειδικές κατασκευές όπως οι προστατευτικές σιδεριές, τα σταθερά και τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας κλπ.

Ο σίδηρος αποτελεί υλικό αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου, το οποίο έχει την ιδιότητα να δέχεται επεξεργασία με μεγάλη ευκολία για απαιτητικές και ανθεκτικές κατασκευές, ενός σπιτιού. Ακόμη, ο σίδηρος δένει υπέροχα με πολλά άλλα υλικά όπως το ξύλο ή το γυαλί συνθέτοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα που, ειδικά στη διακόσμηση, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των νέων τάσεων για τη χρονιά που διανύουμε, διεκδικώντας, μία θέση ακόμη και στους… τοίχους των σπιτιών μας.

Οι μεταλλικές κατασκευές πηγαίνουν χέρι-χέρι με τις μίνιμαλ προτιμήσεις μας ενώ παράλληλα είναι στιβαρές, ανθεκτικές και φιλικές προς το περιβάλλον.

Το σίδερο είναι ένα μέταλλο που χρησιμοποιείτε κατά κύριο λόγο για την αντοχή και τη σκληρότητα του, δίνοντας αίσθηση κύρους και ξεχωριστής ομορφιάς. Ο σίδηρος αποτελεί, εξάλλου  στοιχείο που συναντάται και στην ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, σε κατοικίες της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας. Η ελληνική αγορά είναι γεμάτη από ποιοτικές προτάσεις και λύσεις για κάθε σας ανάγκη, με την υπογραφή μιας αξιόπιστης ετοιμοπαράδοτης μεταλλικής κατασκευής, ενώ έμπειροι τεχνίτες μπορούν να ακούσουν τις επιθυμίες σας και να δώσουν σάρκα και οστά σε ειδικές παραγγελίες. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που συγκεντρώνουν οι μεταλλικές κατασκευές περιλαμβάνεται ο σύντομος χρόνος παράδοσης σε σχέση με εκείνον που απαιτείται για άλλα υλικά,  η ανθεκτικότητα και η αντισεισμική προστασία που προσφέρει το κατάλληλο μέταλλο, ο σεβασμός στο περιβάλλον καθώς τα περισσότερα κράματα μετάλλων είναι ανακυκλώσιμα, η αντοχή του υλικού και η «ευελιξία» του στην προσαρμογή της αρχιτεκτονικής εφαρμογής που επιθυμούμε, καθώς επίσης και στον  προϋπολογισμό και τις… αντοχές της τσέπης μας.