Η ελκυστικότητα των κεραμιδιών είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτό το παραδοσιακό υλικό έχει κλασική γοητεία που συμπληρώνει τις περισσότερες μονοκατοικίες, δώματα, εξοχικά, μικρά κτίσματα ή πέργκολες. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, ευνοούν τις συγκεκριμένες κατοικίες και τα οφέλη από την τοποθέτηση μιας κεραμοσκεπής, είναι πολλά:

Πλεονεκτήματα

Μια κεραμοσκεπή μπορεί να διαρκέσει πάνω από 100 χρόνια, ειδικά όταν εγκαθίσταται στο σωστό κλίμα. Οι κεραμοσκεπές είναι γνωστό ότι αντέχουν στο χαλάζι, στους  ισχυρούς ανέμους, ακόμη και στην φωτιά. Έχουν εξαιρετική ελαστικότητα (197%) και τέλεια συμπεριφορά σε ακραίες καιρικές συνθήκες και μεγάλες θερμοκρασιακές μεταβολές στην επιφάνεια της στέγης.

Aerial top view of house metal shingle roof with attic window and black car on paved yard.

Εξοικονόμηση ενέργειας. Μείωση εξωτερικής θερμοκρασίας στέγης έως και 50% και μείωση εσωτερικής θερμοκρασίας κτηρίου έως και 25% . Αυτό σημαίνει, χαμηλότερος λογαριασμός για την θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού και συνεπώς γρήγορη απόσβεση της επένδυσή σας.

Χαμηλή συντήρηση: Οι διαρροές είναι σχεδόν άγνωστες, προς αυτό το υλικό και είναι πολύ σπάνιο οι κεραμοσκεπές να απαιτούν επισκευές ή συντήρηση, εκτός και εάν σπάσουν λόγω σοβαρών κρούσεων. Επίσης εάν η στέγη του σπιτιού, μετά από χρόνια, φαίνεται φθαρμένη, θα πρέπει να προγραμματίσετε τον καθαρισμό της. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια κεραμοσκεπή φαίνεται να έχει υποστεί ζημιά, αλλά τα προβλήματα θα μπορούσαν να είναι επιφανειακά. Λίγο τρίψιμο και στίλβωση θα ανανεώσει την επιφάνεια και θα της δώσει μια νέα εμφάνιση. Αν δε έχει υποστεί κάποιες λεπτές ρωγμές στα κεραμίδια, μπορούν να σφραγίζονται αμέσως. Η επισκευή αυτής της μορφής ζημίας είναι αρκετά απλή.

Aerial top view of house metal shingle roof with attic window and black car on paved yard.

Υλικό φιλικό προς το περιβάλλον: Τα κεραμίδια είναι οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπλέον, είναι υλικά με διάρκεια ζωής πρακτικά απεριόριστη, ενώ εφόσον χρειαστεί να απομακρυνθούν, είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.

Διαθέτουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην υγρασία και δίνουν οριστική λύση σε εισροή νερών από βροχή, διασφαλίζοντας απόλυτη στεγανοποίηση.

 

Τέλος έχουν μέτριο βάρος και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από σχετικά χαμηλή κλίση, της στέγης έως και πιο απότομη.