Όταν τα τετραγωνικά μέτρα μιας κατοικίας δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας, τότε χρειάζεται σχεδιασμός και σύνεση, έτσι ώστε να εκμεταλλευθείτε κάθε τετραγωνικό μέτρο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποκτήσετε μια κατοικία με εργονομία. Στην δική μας περίπτωση οι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύτηκαν την σοφίτα, η οποία για χρόνια φιλοξενούσε διάφορα άχρηστα στοιχεία.

Έτσι ο χώρος καθαρίστηκε, μονώθηκε, ανοίχτηκαν δυο παράθυρα για περισσότερο φυσικό φως και ο χώρος του ύπνου, όπως και του μπάνιου γέμισαν τα τετραγωνικά .Οι καινούργιοι χώροι που δημιουργήθηκαν ,είναι γαλήνιοι και άνετοι, αλλά πάνω από όλα είναι χώροι που κάνουν τη ζωή ευκολότερη για όσους ζουν σε αυτά.
Αλλά τι είναι μια σοφίτα χωρίς… αισθητική. Έτσι οι συνεργάτες μας «επένδυσαν» σε κομψά και ανθεκτικά υλικά, αλλά και στην λειτουργικότητα. Η κρεβατοκάμαρα λιτή, με μόνο τα απαραίτητα, εκπέμπει μια αρρενωπή γοητεία και φαίνεται ωραία σε συνδυασμό με τους ψυχρούς τόνους και το φυσικό φως. Για να εξισορροπηθεί η διακόσμηση, εισήγαγαν ξύλινα δάπεδα, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Όσο για το χώρο περιποίησης δεν μπορούσαν να σκεφτούν άλλο χρώμα πέρα από το λευκό συνδυασμένο με το γκρι.