Ένας τρόπος για να εξασφαλίσετε μια καλύτερη ποιότητα ύπνου είναι να γεμίσετε το σπίτι σας με όμορφα λουλούδια και φυτά. Εκτός από το ότι “ανεβάζετε” αισθητικά τους χώρους σας, τα φυτά στο σπίτι έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής όταν πρόκειται για την υγεία
μας. Υπάρχουν φυτά, εύκολα στη φροντίδα τους, που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ατμόσφαιρας. Με το άγχος της καθημερινότητας,που προκαλεί σε πολλά άτομα αϋπνία, είναι μια καλή ιδέα να γεμίσετε το σπίτι και την κρεβατοκάμαρά σας με μια ποικιλία από φυτά που έχουν μια κατευναστική επίδραση. Όχι μόνο θα δώσετε ζωντάνια και ζωή σε χώρους σας, αλλά θα έχετε και χαλαρωτικά οφέλη, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να σας βοηθήσουν για ένα υγιές ύπνο.

 1. Λεβάντα
Λεβάντα χρησιμοποιείται κυρίως ως αρωματικό σε ρούχα. Επίσης το φυτό λεβάντα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους. Οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι η εισπνοή του αρώματος της μπορεί να απελευθερώσει καταπραϋντικές, ηρεμιστικές επιδράσεις .

2.Γιασεμί
Μελέτες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα του γιασεμιού ως φυσική ενίσχυση ύπνου. Στα θετικά αποτελέσματα περιλαμβάνονται και η ποιότητα του ύπνου, το μειωμένο άγχος και η βελτίωση της διάθεσης μετά την αφύπνιση. Το γιασεμί μπορεί επίσης να ενισχύσει την αισθητική του υπνοδωματίου σας, με τα μικροσκοπικά σε σχήμα λουλούδια του.
3. Aloe Vera
Ένα άλλο φυσικό θεραπευτή που είναι μεγάλη για τις καταπραϋντικές της φλεγμονής, ουλές και έκαψαν το δέρμα, αλόη μπορεί επίσης να αποτοξινώσει το σώμα. Πλέον, η αλόη μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη ρυπογόνων χημικών ουσιών που βρέθηκαν σε προϊόντα καθαρισμού, τον καθαρισμό έτσι αέρα σας στην κρεβατοκάμαρα και το υπόλοιπο του σπιτιού σας. Υπάρχει ένα άλλο ενδιαφέρον πράγμα σχετικά με αυτό το εργοστάσιο. Δηλαδή, όταν βλαβερές χημικές ουσίες είναι σε υψηλό επίπεδο στο σπίτι σας, το εργοστάσιο θα αναπτύξει καφέ κηλίδες, κρατώντας σας γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση.

4.Φυτό φίδιΛέγεται Σανσεβέρια, αλλά είναι γνωστό και ως “γλώσσα της πεθεράς”, “γλώσσα του διαβόλου” και “φυτό φίδι” και βοηθά για να βελτιωθεί η καθαρότητα του οξυγόνου στο σπίτι. Έχει χαμηλό κόστος συντήρησης και είναι ιδανικό για την κρεβατοκάμαρα. Τι κάνει αυτό το φυτό? Εκπέμπει οξυγόνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ λαμβάνει ταυτόχρονα το διοξείδιο του άνθρακα – κάτι που παράγεται κατά την αναπνοή. Όλα αυτά οδηγούν σε μια καθαρότερη ποιότητα του αέρα και ένα καλύτερο ύπνο. Το φίδι φυτών φιλτράρει επίσης και κάποιες δυσάρεστες κοινές τοξίνες του νοικοκυριού όπως την φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο και το βενζόλιο από τον αέρα.

5.Κισσός
Ο κισσός είναι ένας αειθαλής, μακρόβιος και αναρριχώμενος θάμνος. Έχει  διεγερτικές, εμμηναγωγές  και  διαλυτικές  ιδιότητες  και  είναι  αποτελεσματικό  για  την  δυσεντερία, και  τις  παθήσεις  του  δέρματος. Επίσης, βοηθάει  στους  ρευματικούς  πόνους,την  λαρυγγίτιδα  και τη βρογχίτιδα. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη NASA έδειξε τον κισσό ως το νούμερο ένα καθαριστικό του αέρα. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι το πιο αποτελεσματικό φυτό για την απορρόφηση της φορμαλδεΰδη (ο κυριότερος ρύπος. εσωτερικών χώρων σε νεόδμητες κατοικίες) . Ο κισσός επιβιώνει σε μέτριες θερμοκρασίες και σε μέτριο ηλιακό φως και φαίνεται να είναι το καλύτερο φυτό για την κρεβατοκάμαρα για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε με ευκολία.