Σήμερα όλος ο κόσμος παραπονιέται για την έλλειψη χώρου και την κακή διαρύθμιση που είχαν τα πατρικά μας. Το δικό μας σπίτι, το θέλουμε άνετο και οικονομικό (για να μην ξεχνιόμαστε ότι είμαστε Έλληνες).

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο που σας προτείνουμε είναι για 107τ.μ. και ένας ζεστός χώρος, με προσωπικότητα.

Διάφορες έξυπνες και πρωτότυπες λύσεις, κάνουν τον χώρο αυτό να φαίνεται τεράστιος.

Νο 1 : Μπαίνοντας από την κύρια είσοδο, αριστερά υπάρχει το καθιστικό όπου συμβαδίζει η άνεση με την απλότητα. Δεξιά της εισόδου, «στήθηκε» μια ευρύχωρη κουζίνα. Στην μικρή εσοχή τοποθετήθηκε ένας αποθηκευτικός χώρος.

Νο 2 : Σε έναν ενιαίο χώρο τοποθετήθηκαν οι κοινωνικοί χώροι. Το καθιστικό κοντά στην είσοδο, αλλά και στην βεράντα, έχει άπλετο φυσικό φως και δεν είναι μακριά από την κουζίνα. Η ιδέα της «σύνδεσης» και της διαπερατότητας μεταξύ των δύο λειτουργιών  υπογραμμίζεται από τη γραμμικότητα των σχημάτων που κυριαρχούν στα έπιπλα.

Νο 3 : Η επίσημη τραπεζαρία στο μπροστινό μέρος του σπιτιού χωρίστηκε εντελώς από την κουζίνα. Τα τετραγωνικά που της δόθηκαν, δημιούργησαν ένα μοναδικό περιβάλλον που ενσωματώνει τον χώρο διαβίωσης και την ευχαρίστηση. Το φως επιβάλλεται να μπαίνει άφθονο.

Νο 4 : Μια όμορφη, πρακτική και καλά οργανωμένη κουζίνα σηματοδοτεί τη διαφορά ανάμεσα στην απόλαυση του μαγειρέματος και στην αγγαρεία.

Τα ντουλάπια τοποθετημένα σε σχήμα «Γ» με τον νεροχύτη στη γωνία, να συμπληρώνει την πρακτικότητα του χώρου.  Όσον αφορά τα έπιπλα, επιλέχθηκε ένας ισορροπημένος και ζωντανός συνδυασμός σχεδίων και κομματιών χαμηλού κόστους .

Νο 5: Ο χώρος που ενώνει την είσοδο με τα δωμάτια ύπνου δεν έμεινε ανεκμετάλλευτος. Εκεί φτιάχτηκαν αποθηκευτικοί χώροι, έτσι ώστε να υπάρχει τάξη μέσα στο σπίτι και να είναι προσβάσιμος από όλους τους χρήστες των δωματίων.

 

Νο 6 – 7 – 9 : Το μπάνιο των επισκεπτών είναι διπλό. Στο μπροστινό μέρος τοποθετήθηκε ο νιπτήρας. Στον εσωτερικό χώρο υπάρχουν δύο νιπτήρες από πορσελάνη. Ένας μεγάλος καθρέφτης θα διευρύνει το χώρο. Στο δεύτερο μπάνιο τοποθετούμε ντουζιέρα για να μας αφήσει περισσότερο χώρο για να κινηθούμε.

Νο 8 : Η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι αρκετά μεγάλη. Έτσι έχουμε την δυνατότητα να κατασκευάσουμε γωνιακή ντουλάπα για μεγαλύτερη αποθήκευση και άνεση. Αντί για πτυσσόμενη πόρτα, μία καλή ιδέα είναι η συρόμενη, η οποία θα μας αφήσει περισσότερο χώρο, σε περίπτωση που μείνει ανοικτή.

Νο 10 : Για ένα ή δύο παιδιά η παιδική κρεβατοκάμαρα, αφήνει άνετη κίνηση. Εκτός του συνδυασμού λευκό με ξύλο, στα παιδικά δωμάτια είναι σημαντικός ο συνολικός χρωματισμός να είναι ποικίλος, ευχάριστος και δυναμικός.

 

Αν αυτά τα τετραγωνικά τα χρησιμοποιήσετε σε μια μονοκατοικία θα έχετε το ατού, όλο σας το σπίτι να έχει πρόσβαση στον κήπο. Αν όχι τοποθετήστε στην βεράντα πολλά λουλούδια έτσι ώστε να έχετε κάθε μέρα την αίσθηση της εξοχής.