Έχετε καταφέρει να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας και νομίζετε ότι θα επιτέλους θα ησυχάσετε; Η απάντηση είναι όχι, γιατί ένα σπίτι χρειάζεται συντήρηση και πάντα ζητά λύσεις σε καταστάσεις που δημιουργούνται, από μικρές ως μεγάλες.

Ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς είναι η έλλειψη του απαιτούμενου χώρου σε ένα σπίτι για όλες τις ανάγκες και τα έπιπλα που επιθυμούν πολλοί. Έχετε μικρή είσοδο και θέλετε να την αξιοποιήσετε στο μέγιστο; Έχετε μικρό καθιστικό και θέλετε να γνωρίζετε πιο είναι το κατάλληλο τραπέζι και καρέκλες; Θέλετε να φιλοξενήσετε φίλους αλλά δεν έχετε χώρο; Οι λύσεις βρίσκονται στις σελίδες που ακολουθούν.

 

Ανανεώστε τον καναπέ: Αν θέλετε να αλλάξετε το σαλόνι σας, χωρίς να διαθέσετε πολλά χρήματα, μπορείτε να καλύψετε τον καναπέ σας με ένα ριχτάρι ή κάλυμμα. Στην αγορά κυκλοφορούν καλύμματα χωρίς νούμερα, από ελαστικό ύφασμα, τα οποία ταιριάζουν σε καναπέδες οποιουδήποτε σχήματος. Ακόμη, υπάρχουν καλύμματα για διθέσιους καναπέδες με πλάτη φάρδους από 110 εκ. ως 180 εκ. ή για τριθέσιους καναπέδες από 180 εκ. ως 250 εκ.

Τραπέζια που καταλαμβάνουν λίγο χώρο: Αν το καθιστικό σας είναι μικρό και δεν έχετε αρκετό χώρο για να τοποθετήσετε ένα μεγάλο τραπέζι, η ιδανική λύση είναι ένα τραπέζι κονσόλα, το οποίο όταν δεν χρησιμοποιείται, διπλώνει και στηρίζεται στο τοίχο. Ακόμη, αν ο χώρος το επιτρέπει μπορείτε να επιλέξετε ένα τετράγωνο τραπέζι 80Χ80 εκ., το οποίο όταν χρειαστεί ανοίγει σαν βιβλίο. Υπολογίστε πως το τραπέζι θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση από τον τοίχο 80 εκ., έτσι ώστε να μπορούν τα άτομα να κινούνται με ευκολία. Επίσης, αν στο καθιστικό υπάρχουν λίγα έπιπλα μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα παραλληλόγραμμο τραπέζι το οποίο να επιμηκύνεται με μια κεντρική προέκταση και δύο πλαϊνές.

Φτιάχνοντας ένα παιδικό δωμάτιο για δύο παιδιά: Αν έχετε δύο παιδιά αλλά μόνο ένα δωμάτιο, είναι σημαντικό να έχει το καθένα το δικό του χώρο για τις δικές του ανάγκες. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος για δύο μονά κρεβάτια και δύο έπιπλα – γραφείου, μπορείτε να επιλέξετε ένα σύστημα επίπλωσης που αξιοποιεί τον χώρο σε ύψος, όπως κρεβάτια και πάγκοι γραφείου συρόμενα επάνω σε οδηγούς στερεωμένους στον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες των παιδιών. Αν τα παιδιά είναι αντίθετου φύλου, μπορείτε να μοιράσετε το δωμάτιο στα δύο με μια βιβλιοθήκη διπλής όψης. Για να την σταθεροποιήσετε μπορείτε να την στερεώστε στο ταβάνι. Ωστόσο καλύτερα είναι να μην φτάνει ως το ταβάνι, έτσι ώστε να μην χάσει ο χώρος από τη φωτεινότητά του. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται δύο διαφορετικά χωριστά τμήματα, τα οποία μπορούν να διακοσμηθούν με αξεσουάρ σε διαφορετικά χρώματα για να ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο οι χώροι των δύο μικρών παιδιών