Οργάνωση και άφθονοι αποθηκευτικοί χώροι είναι οι λέξεις κλειδιά αν θέλετε το δωμάτιο ή το σπίτι σας να φαίνονται καθαρότερα και τακτοποιημένα. Όλα τα δωμάτια, από την κρεβατοκάμαρα, ως το μπάνιο και την κουζίνα πρέπει να διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους που θα γίνουν οι πολύτιμοι βοηθοί σας. Ανάλογα το δωμάτιο και τις ανάγκες σας, υπάρχουν πολλές ιδέες και λύσεις που θα φιλοξενήσουν την «προίκα» σας.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο σε μια κατοικία, τότε θα πρέπει να σκεφθείτε έξυπνες λύσεις με τις οποίες θα εκμεταλλεύεστε κάθε τετραγωνικό μέτρο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τέτοιες περιπτώσεις παρουσιάζονται και στις ακόλουθες σελίδες. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και προσπαθήστε να σκεφθείτε όλα τα πιθανά σημεία που μπορούν να φιλοξενήσουν αντικείμενα, έτσι ώστε να δείχνει το σπίτι σας συμμαζεμένο.  Βέβαια μη ξεχνάτε, πρώτον, ότι η σωστή αποθήκευση δεν τελειώνει με μια ή δυο ντουλάπες και δεύτερον θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι παρόλο που χρειάζεστε πάντα χώρο για αποθήκευση, δεν χρειάζεται να αποθηκεύετε τα πάντα. Καλό είναι να μάθετε να ξεφορτώνεστε τα περιττά πράγματα. Εάν όλα τα “απαραίτητα” έχουν βρει την θέση τους  τότε σίγουρα θα επικρατεί και τάξη. Ας δούμε προτάσεις, που σας προσφέρουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης, να εμπνευστείτε από αυτές και έτσι να πολλαπλασιάσετε την…οργάνωση!

Εκμεταλλευτείτε τις γωνίες του σπιτιού.

Οι γωνίες του σπιτιού, ιδιαίτερα στο χολ και γενικά στην είσοδο, είναι συνήθως ξεχασμένες καθώς φαινομενικά δεν δείχνουν να μπορούν να προσφέρουν κάποια σημεία αποθήκευσης. Ένα είναι το σίγουρο: οι αποθηκευτικές λύσεις στην είσοδο συμβάλουν σημαντικά στην γενικότερη οργάνωση του σπιτιού. Οι ειδικές κατασκευές είναι χρήσιμες και απαραίτητες. Επιπλέον έχουν το αβαντάζ να προσαρμόζονται στις διαστάσεις που θέλετε. Όπως βλέπετε και στην πρότασή μας, μπορείτε με έξυπνους τρόπους να κερδίσετε, όχι μόνο χώρο αποθήκευσης αλλά και τις… εντυπώσεις.

Ένας έξυπνος χώρος

Μια μεγάλη τάση των ανθρώπων είναι να συλλέγουν πράγματα, διαφόρων ειδών, στο σπίτι. Από  βιβλία και συλλογές, μέχρι πιατικά … Μια βιτρίνα θα βοηθήσει να τα αποθηκεύσετε με έναν πρακτικό και όμορφο τρόπο. Για την ακρίβεια, οι βιτρίνες διευκολύνουν και ταυτόχρονα ενισχύουν ρετρό, μινιμαλιστική ή και κλασική διακόσμηση. Επίσης μπορεί να επιλεγεί να είναι ένας εντοιχισμένος χώρος αποθήκευσης πλήρους ύψους αλλά σε μια εσοχή του τοίχου. Και το καλύτερο: φαίνονται καλά από οπουδήποτε και δείχνουν, το τακτοποιημένο περιεχόμενό τους.

Διακοσμητικά και πρακτικά

Καλάθια ή κουτιά, προσαρμοσμένα στο ύφος της διακόσμησης, είναι ιδανικά για να αποθηκεύσετε αντικείμενα καθημερινής ή μη χρήσης, χωρίς να κλέψουν τετραγωνικά από μια κουζίνα. Ακούγετε προφανές αλλά είναι κάτι που συχνά όλοι μας αγνοούμε και ξεχνάμε το πόσο χρήσιμο είναι. Αν έχετε κάποιον ελεύθερο τοίχο ή κάποιο σημείο αξιοποιήστε τον τοποθετώντας μια ραφιέρα, που μπορεί να φιλοξενήσει από αντικείμενα μέχρι ανοιχτά κουτιά, στα οποία αφενός τοποθετείτε τα πάντα κι αφετέρου δημιουργούν ένα όμορφο σύνολο.

Τακτοποιημένα και όμορφα

Όταν υπάρχει έλλειψη τετραγωνικών, μπορεί να υπάρχει μεγάλη εφευρετικότητα! Και αυτή η πρακτική λύση το αποδεικνύει: Αντί για ένα κλειστό αποθηκευτικό χώρο, έχει επιλεχθεί μια ραφιέρα, για να βοηθήσει στην οργάνωση. Τα ράφια και τα συρτάρια είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε περισσότερο χώρο σε μικρούς χώρους, όπως μπορεί να είναι ένα μπάνιο. Επίσης μπορούν να δώσουν και μια μοναδική εμφάνιση. Και μη ξεχνάτε, ότι και πάλι τα κουτιά σε διάφορα σχήματα, θα γίνουν οι πιο πολύτιμοι βοηθοί μας.

Για ενήλικες και παιδιά

Παρόλο που η εφευρετικότητα τίθεται σε εφαρμογή ειδικά σε μικρούς χώρους, τα κύρια έπιπλα σε ένα δωμάτιο ύπνου, δεν πρέπει να εκπληρώνουν μόνο μια αισθητική λειτουργία αλλά και μια πρακτική. Ως εκ τούτου, τα  πολυλειτουργικά έπιπλα είναι ευπρόσδεκτα όταν μιλάμε για χώρους αποθήκευσης. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αυξήσετε τα σημεία για τακτοποίηση χρηστικών στοιχείων. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να εκμεταλλευτείτε τον χώρο στη βάση του κρεβατιού, κατασκευάζοντας ανοιχτά ράφια.

Υπνοδωμάτιο  με στυλ

Πώς θα αντιμετωπίσετε την οργάνωση και την ακαταστασία στην κρεβατοκάμαρά σας; Όπως σε κάθε μικρό χώρο, το κλειδί για έναν επιτυχημένα άνετο δωμάτιο είναι να δημιουργήσετε αποθηκευτικούς χώρους που θα “δένουν” με τη διακόσμηση!  Όταν χρειάζεται να γίνετε πολύ δημιουργικοί  στο σχεδιασμό μιας μικρής κρεβατοκάμαρας, πρέπει να σκεφτείτε ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια αξιοποίησης χώρου! Με αυτό το καναπέ – αποθηκευτικό χώρο, δεν χάνεται ούτε ένα εκατοστό. Αντιθέτως, ακόμη και το σημείο κάτω από το παράθυρο, μεγιστοποιεί τη λειτουργικότητα χάρη στα ενσωματωμένα συρτάρια.

Χρώμα και λειτουργικότητα

Όλοι μας ψάχνουμε για εύκολους τρόπους να έχουμε το παιδικό δωμάτιο τακτοποιημένο μια που θέλει συμμάζεμα σε καθημερινή βάση. Η αποθήκευση καθημερινών χρηστικών στοιχείων, όπως και παιχνιδιών μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά εύκολη, αρκεί να έχετε φαντασία και όρεξη να δημιουργήσετε πρακτικές λύσεις για το δωμάτιο του παιδιού. Σ αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δημιουργήσετε χώρους αποθήκευσης κάτω από το παιδικό κρεβάτι. Πολύχρωμα ή και μονόχρωμα κουτιά, καλάθια κλ.π. μπορούν να συμπληρώσουν με την πρακτικότητά τους και την αισθητική του δωματίου.

Έξυπνη αποθήκευση

Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο παιχνίδι αλλά επίσης είναι το μέρος του σπιτιού που μπορεί εύκολα και γρήγορα να γίνει ακατάστατο. Άρα η έξυπνη αποθήκευση είναι απαραίτητη. Ένας απίστευτα πρωτότυπος και όμορφος τρόπος για την αποθήκευση των παιχνιδιών, στη θέση των ραφιών και τον παραδοσιακών κουτιών, είναι μεγάλα καφάσια, βαμμένα σε ζωηρά χρώματα με καπάκια και ρόδες στη βάση τους. Στο εσωτερικό τους θα μαζεύετε τα παιχνίδια, που συνήθως περιφέρονται παντού ενώ είναι διακοσμητικά από μόνα τους.