Ο ΧΩΡΟΣ

Σε μια ήσυχη παραθαλάσσια περιοχή ή σε κάποιο ορεινό σημείο της Ελλάδας θα μπορούσε να υπάρχει αυτό το σπίτι των 50 τ.μ. Τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά πρέπει να διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν το περιβάλλον όπου βρίσκεται. Δηλαδή με στοιχεία που διατηρούν την αυθεντικότητα της περιοχής.

Εξοχικό στο βουνό: Σε ένα μοναδικό σημείο της ορεινής Ελλάδας, σχεδιάστηκε αυτό το διαμέρισμα των 50 τ.μ, στο οποίο αποτυπώνεται η μοντέρνα αντίληψη για την παραδοσιακή αισθητική του χώρου. Το διαμέρισμα που βρίσκεται σε κάποιο ψηλό σημείο, μοιάζει να αναδύεται μέσα από έναν καταπράσινο κήπο και να προσπαθεί να φτάσει στον ουρανό. Μεγάλα ανοίγματα αφήνουν το φως να πλημμυρίζει το εσωτερικό του ενώ χαρακτηριστικά στοιχεία από εμφανή πέτρα το ενσωματώνουν στο φυσικό περιβάλλον. Οι κοινωνικοί χώροι είναι ενιαίοι, με την κουζίνα όμως να απομονώνεται. Στο βάθος βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα με το μπάνιο. Σεβόμενοι απόλυτα το πνεύμα του ορεινού περιβάλλοντος, παρέμβετε όσο το δυνατόν λιγότερο στο δομικό όγκο αλλά συνδυάστε αρμονικά καινούργια υλικά με τα ήδη υπάρχοντα.

 

Εξοχικό στη θάλασσα: Χάρη στη λειτουργικότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το σπίτι αυτό ζει και αναπνέει στους δικούς του ρυθμούς. Ένα αληθινό καταφύγιο, που χαρίζει στους ιδιοκτήτες του, τη χαρά και τη χαλάρωση που προσφέρει η θάλασσα. Οι κοινωνικοί χώροι «στήθηκαν» μπροστά και συνεχόμενοι, καταλαμβάνουν τα περισσότερα τετραγωνικά ενώ η κρεβατοκάμαρα, ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος και το μπάνιο βρίσκονται στο πίσω μέρος. Τα μεγάλα παράθυρα με την βοήθεια των αέρινων κουρτινών, διαχέουν υπέροχα το φως και αφήνουν τον επισκέπτη να θαυμάσει την θέα προς την απεραντοσύνη της θάλασσας.