Ο ΧΩΡΟΣ

Κοντά στη φύση ή στη θάλασσα ο χρόνος κυλάει διαφορετικά, αρκεί ο χώρος που ζούμε να μας χαλαρώνει και να μας ηρεμεί. Το σχήμα της κατοικίας είναι παραλληλόγραμμο και η χωροδιάταξη, ανάλογα τις ανάγκες, προσαρμόσιμη. Πολλά στοιχεία από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής εντάχθηκαν αρμονικά στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. Σε γενικές γραμμές, η διακόσμηση είναι σε σαφείςς παραδοσιακές αναφορές. Η επίπλωση των κοινωνικών χώρων ακολούθησε πιστά τα σχέδια και το ύφος των παραδοσιακών σπιτιών και δίνει  την αίσθηση μιας νοητής επιστροφής στο παρελθόν.

 

ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ:

Μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτών των 85 τ.μ. είναι το διάχυτο φως που εισβάλλει σχεδόν σε όλους τους χώρους, η ιδιαίτερα γραφική θέα και η λειτουργικότητα των χώρων. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο έγινε για μια τριμελή οικογένεια και με γνώμονα τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Στην ουσία, πρόκειται για ένα κανονικό εξοχικό, που θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί ένας ευκολόχρηστος χώρος, όπου η χρήση του θα μπορούσε να είναι διαρκής και όχι περιστασιακή. Το σπίτι αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο που χρησιμοποιείται για καθιστικό και τραπεζαρία, μία λειτουργική κουζίνα, δύο μπάνια και δύο υπνοδωμάτια. Το κλείσιμο της μεγάλης βεράντας έχει σαν αποτέλεσμα το να απολαμβάνουν φίλοι αλλά και όλη η οικογένεια το φως όλες τις εποχές.

 

ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ:

Συνήθως όταν κληρονομούμε ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα η πρώτη μας σκέψη είναι να το ανακαινίσουμε και να του δώσουμε ένα πιο μοντέρνο ύφος. Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη, στο να το διαμορφώσουμε με σύγχρονη λειτουργικότητα αλλά να κρατήσουμε διάφορα στοιχεία και να το διακοσμήσουμε σύμφωνα με το πνεύμα και το στιλ της παράδοσης δίνοντάς του κάτι από την ατμόσφαιρα της θάλασσας. Έτσι και εδώ, όπου ο κάθε χώρος έχει την δική του λειτουργία αλλά το χρώμα και το ύφος αποτελεί το ενοποιητικό στοιχείο. Ο πρώτος χώρος που συναντά ο επισκέπτης είναι ο κοινωνικός  ενώ η μεγάλη κουζίνα ενώνεται με την κλειστή βεράντα – τραπεζαρία με μία συρόμενη τζαμόπορτα.