Σαλόνι

Tips για το ιδανικό καθιστικό

Tips για το ιδανικό καθιστικό

Ο κοινωνικός χώρος, το καθιστικό, είναι κατά κανόνα ο μεγαλύτερος χώρος του σπιτιού και αυτός που συνυπάρχουν οι περισσότερες λειτουργίες. Σ' αυτό τον πολύπλοκο χώρο, πως πρέπει να τοποθετηθούν οι καναπέδες, ποια είναι τα απαραίτητα συμπληρωματικά στοιχεία και ποιο...

Σχεδιάστε το

Σχεδιάστε το

Κάθε σχεδιασμός έχει τα δικά του υπέρ, τα μειονεκτήματα και τις προκλήσεις. Δεν χρειάζεται να είστε καλλιτέχνης για να σκιαγραφήσετε την κεντρική ιδέα για το πώς θέλετε το σαλόνι σας!

Με «γεύση» κλασικού

Με «γεύση» κλασικού

Τα κλασικά έπιπλα δεν χάνουν ποτέ την αξία τους και είναι πάντα μέσα στη μόδα. Βέβαια, για ένα χρονικό διάστημα, οι καταναλωτές έδειχναν μια ιδιαίτερη προτίμηση προς το μοντέρνο στιλ, με αποτέλεσμα να έχουν παραμερίσει τα κλασικά και διαχρονικά έπιπλα. Τώρα όμως, όλοι οι διακοσμητές υποστηρίζουν και προτείνουν την ανάμειξη των στιλ στη διακόσμηση μιας κατοικίας.

…για την επιλογή του τέλειου καναπέ

…για την επιλογή του τέλειου καναπέ

Όλα αλλάζουν στη σημερινή εποχή και πρέπει να προσαρμόζονται στους γρήγορους ρυθμούς που επικρατούν. Γι’ αυτό και ο ρόλος ενός σύγχρονου καθιστικού είναι κυρίως να χαλαρώνει και να ξεκουράζει τους ιδιοκτήτες, παρά να δέχεται επισκέψεις και να προσπαθεί να τους εντυπωσιάσει.

Χώρος και καναπές

Χώρος και καναπές

Όλοι οι χώροι πρέπει να έχουν υψηλή αισθητική προκειμένου να δημιουργούν συνολικά μια κατοικία με προσωπικότητα και στιλ που θα εντυπωσιάζει, αλλά ειδικά το καθιστικό πρέπει να έχει εκλεπτυσμένη κομψότητα, καθώς θα είναι ανοιχτό προς τους καλεσμένους.

Λειτουργικότητα και άνεση

Λειτουργικότητα και άνεση

Ένα σαλόνι μπορεί να διαθέτει πολλά ή λίγα έπιπλα και διακοσμητικά. Η επιλογή των επίπλων, όπως και το στιλ τους είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.Η τοποθέτηση όμως των επίπλων πρέπει να ακολουθήσει κάποιους κανόνες, αν θέλουμε να έχουμε ένα λειτουργικό χώρο τον οποίο θα χαιρόμαστε όλες τις ώρες.