Πόσα καπέλα μένουν «θαμμένα» κάπου στην αποθήκη μας; Ποιος δεν έχει αγοράσει καπέλο σε έντονο χρώμα που στη συνέχεια δεν το χρησιμοποιεί; Αυτά τα αντικείμενα μπορούμε να τα φτιάξουμε μια ιδιαίτερη συλλογή, κρεμώντας τα απευθείας στον τοίχο και σχηματίζοντας διάφορες συνθέσεις, μερικές φορές ιδιαίτερα διακοσμητικές και κατάλληλες για κάποια ξεχασμένη γωνιά του σπιτιού.

 

Όσοι από εσάς θέλετε να επιτύχετε ένα συνδυασμό μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, τότε
πρέπει να βρείτε μοναδικές ισορροπίες,να δανειστείτε εικόνες από το ένα ή το άλλο στυλ και να τις δέσετε μεταξύ τους για να φτιάξετε κάτι καινούριο και μοναδικό. Είναι προφανές ότι προτεραιότητα σε αυτό το άνετο καθιστικό,με τον mix & match αέρα του ,έχει το χρώμα. Αν και το σύνολο οδηγεί σε ξεχωριστά  και πολύ ιδιαίτερα αποτελέσματα που φέρουν έντονα την υπογραφή του δημιουργού…

 

Αυτές οι κατασκευές προορίζονται για μικρούς και περιορισμένους χώρους. Βασικά μιλάμε για δυο στοιχεία: για ένα τριγωνικό ράφι που θα χρησιμοποιείται για κρεμάστρα (Α), για ένα μακρύ (Β) τραπεζοειδές ράφι που θα χρησιμοποιηθεί σαν κονσόλα και για τα διάφορα μικροαντικείμενα .

 

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, να βγει στην επιφάνεια η δημιουργικότητά σας και να διακοσμήσετε το σπίτι σας με απλά στοιχεία, όπως …..φιογκάκια. Πού μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε; Αν έχετε βαρεθεί το φωτιστικό σας και θέλετε να δημιουργήσετε κάτι δικό σας, με την υπογραφή σας, τότε μπορείτε να εμπνευστείτε από την φωτογραφία μας η οποία απεικονίζει μια πρωτότυπη ιδέα. Ένα παλαιό λαμπατέρ έχει στολιστεί με κορδέλες και φιογκάκια σε μπλε και μοβ – ροζ χρώμα, δίνοντας μια χαριτωμένη πινελιά στον χώρο. Αν πάλι έχετε ρομαντική διάθεση και θέλετε να την εκφράσετε δεν έχετε παρά να  διακοσμήσετε εύκολα και με απλό τρόπο το υπνοδωμάτιό σας. Όπως μπορείτε να δείτε το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη κορδέλα. Πάνω στις λευκές κουρτίνες μπορείτε να ράψετε φιογκάκια σε ροζ και γαλάζιο χρώμα, σπάζοντας τη μονοτονία και δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε ένα μαξιλάρι σε σχήμα καραμέλας και να τοποθετήσετε και εκεί ροζ και γαλάζια φιογκάκια, πάνω στο κρεβάτι για να υπάρχει αρμονία και να συνεχίσετε την ρομαντική πινελιά και σε άλλα σημεία της κρεβατοκάμαρας. Επιπλέον, μπορείτε να κολλήσετε ακόμη ένα φιογκάκι πάνω στη λευκή καρέκλα και όπου αλλού θεωρείτε ότι μπορεί να ταιριάζει.

 

Η κατασκευή αυτού του τραπεζιού είναι απλή και έχει μεγάλη πρακτικότητα αφού δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Τα βασικά στοιχεία είναι ένα χαμηλό έπιπλο περίπου στα 70 εκ. ύψους, ένα ράφι πάχους 4 εκ., ένα στήριγμα τετράγωνης διατομής με πλευρές 40 εκ, ένα πλέγμα με διασταυρωμένα πηχάκια και μια κορνίζα ολόγυρα. Η ένωση των στοιχείων μπορεί να γίνει με καρφιά χωρίς κεφάλια. Σημειώστε ότι τα στηρίγματα και το έπιπλο πρέπει να έχουν το ίδιο ύψος ενώ οι συνδέσεις μπορεί να είναι μεταλλικές ή ξύλινες.

Το αποτέλεσμα είναι απλό αλλά εντυπωσιακό. Βέβαια, μπορείτε να κάνετε και παραλλαγές και να αλλάξετε τη βάση με ένα άλλο υλικό,  όπως μάρμαρο ή γρανίτη, ανάλογα με τον χώρο που βρίσκεται το τραπέζι. Το ξύλο που θα χρησιμοποιήσετε για το τραπέζι μπορεί να είναι έλατο, οξιά, πεύκο, δρυς, κ.ά., ενώ μπορείτε να αφήσετε το ξύλο σε φυσική ανοιχτή απόχρωση ή να το βάψετε, ακολουθώντας τα χρώματα που υπάρχουν στην τραπεζαρία και το καθιστικό.