Η αισθητική παίζει σημαντικό ρόλο σε όλους τους τομείς της ζωής μας και δη σε μια κατοικία. Αν και η διακόσμηση και η αισθητική είναι μια προσωπική υπόθεση και θεωρείται υποκειμενική, υπάρχουν κάποια στοιχεία που αντικειμενικά θεωρούνται καλόγουστα και υψηλής αισθητικής. Στοιχεία που κατασκευάσαμε μόνοι μας, που φέρουν την υπογραφή μας. Η διαφοροποίηση αλλά και η χαρά που θα νιώσετε ότι φτιάχνετε κάτι δικό σας, είναι μεγάλη, καθώς η ικανοποίηση της δημιουργίας δεν συγκρίνεται με τίποτα. Χρησιμοποιήστε τις προτάσεις μας για να διακοσμήσετε το σπίτι σας και να κάνετε την διαφορά.

Για το σαλόνι

Η πρωτότυπη διακόσμηση κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις σε ένα καθιστικό χώρο, αρκεί να τολμήσετε να ξεφύγετε από τις συνηθισμένες λύσεις. Κάποιες από τις πολλές λύσεις που έχετε είναι αυτές που σας δείχνουμε όπως για παράδειγμα: Ένα παλιό τραπέζι το οποίο μπορείτε να κόψετε στα τρία τέταρτα, να το τρίψετε ώστε να φύγει το παλιό χρώμα και να το ξαναβάψετε στο χρώμα της αρεσκείας σας. Αυτόματα θα έχετε αποκτήσει ένα τραπεζάκι εισόδου, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει από ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια μέχρι κορνίζες με ασπρόμαυρες φωτογραφίες ή ένα επιτραπέζιο φωτιστικό. Επιπλέον το φωτιστικό οροφής μπορεί να γίνει σημείο εστίασης του βλέμματος, αν αυτό το κλείσετε σε ένα μεταλλικό κλουβί!  Τέλος, χρησιμοποιήστε τη φύση για να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Κάντε μια βόλτα στο διπλανό αλσάκι από το σπίτι σας και κόψτε 2-3 κλαδιά που σας αρέσουν και φαίνεται ότι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν βάση για ένα πρωτότυπο και διαφορετικό τραπεζάκι σαλονιού.

Με βελονάκι

Μαξιλάρια, κουβέρτες με βελονάκι που μπορείτε να γεμίσετε κάθε γωνιά του σπιτιού σας με λεπτότητα και ρομαντισμό. Είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει. Είτε λοιπόν έχετε κάποια πλεκτά από την γιαγιά είτε ασχολείστε με το πλέξιμο, μη ξεχνάμε ότι είναι ένα χόμπι που διώχνει το άγχος, διαβάστε τις προτάσεις μας και…εμπνευστείτε. Βγάλτε την πλεκτή κουβέρτα από την ναφθαλίνη ή φτιάξτε την δική σας με το βελονάκι, είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζετε και διακοσμήστε με αυτή την προσωπική γωνιά χαλάρωσης.  Επιπλέον, με τα μικρά πλεκτά πετσετάκια και λίγο ύφασμα, μπορείτε να δημιουργήσετε πανέμορφα μαξιλάρια σε διαφορετικό μέγεθος και σχήμα. Είτε για να κάνετε πιο άνετο τον καναπέ σας είτε για να αυξήσετε τις θέσεις καθισμάτων. Τέλος, με βελονάκι μπορείτε να διακοσμήσετε και το τραπέζι. Δημιουργήστε πρωτότυπους κρίκους για πετσέτες, με λουλούδια ραμμένα σε κορδόνι από λινάτσα, έτσι ώστε να δώσετε μια μοναδική άποψη και στιλ στο τραπέζι σας.

Κρεμάστε ψηλά

Οι κουρτίνες αποτελούν την πινελιά που δίνει προσωπικότητα στο εσωτερικό ενός σπιτιού. Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο και αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε κουρτίνες που πραγματικά θα προσελκύουν τα βλέμματα. Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα μαύρο ύφασμα από το εμπόριο. Παίρνετε λοιπόν ένα μικρό και ειδικό κόφτη και χαράζετε σε αραιά σημεία μεταξύ τους γεωμετρικά σχήματα όπως για παράδειγμα τετράγωνα. Στη συνέχεια, με ένα ψαλίδι αποκόπτετε το σημαδεμένο σημείο και γαζώνετε γύρω-γύρω το ύφασμα ενώ ολοκληρώνετε την κατασκευή με μία roller κουρτίνα. Ακόμη, μπορείτε να πάρετε μία επιφάνεια ξύλου και να την  κόψετε σε λεπτές λωρίδες. Πάνω στις ήδη κομμένες φάσες ξύλου τοποθετείτε άφθονη κόλλα, επιλέγετε ένα ύφασμα, πάντα της αρεσκείας σας και το κόβετε σε ίδιες λωρίδες με αυτές του ξύλου. Στη συνέχεια κολλάτε τις λωρίδες υφάσματος, πάνω στις επιμέρους επιφάνειες του ξύλου και τις αφήνετε να στεγνώσουν. Παίρνετε ένα λεπτό και στο ίδιο μήκος με τις λωρίδες κυλινδρικό ξύλο, το οποίο και θα λειτουργήσει ως κουρτινόξυλο. Σχεδόν στις άκρες, δεξιά και αριστερά του ξύλου, ξεκινάτε να δένετε σε κάθετη γραμμή μία προς μία της λωρίδες ξύλου. Με τη χρήση ενός σκοινιού της αρεσκείας σας, σταθεροποιείτε τις λωρίδες του ξύλου. Το στόρι σας είναι έτοιμο για κρέμασμα!

Ταιριάζουν σε κάθε χώρο

Άραγε μπορεί λίγος γύψος να αλλάξει εντελώς την λειτουργικότητα και την αισθητική ενός χώρου; Φυσικά και ναι, χάρη στη γυψοσανίδα. Η γυψοσανίδα είναι ένα θαυμάσιο οικοδομικό υλικό που ουσιαστικά…λύνει τα χέρια! Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για το σπίτι σας έτσι ώστε να εμπνευστείτε και να αποκτήσετε τα ντεκόρ που ονειρευόσαστε… Η σωστή αποθήκευση σε ένα χώρο είναι καθοριστική. Με όσο γούστο και να είναι διακοσμημένος, αν δεν επικρατεί τάξη, δεν θα αναδείξει τα θετικά του στοιχεία. Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να μην προβληματίζεστε με την αποθήκευση. Σημαντικός βοηθός σε αυτή την προσπάθειά σας ,η γυψοσανίδα. Με αυτή μπορείτε να κατασκευάσετε ράφια στην είσοδο, στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα και κατά ύψος ενός ή περισσότερων τοίχων. Αν λοιπόν προτιμάτε να επιδεικνύετε τα βιβλία σας, τότε τοποθετήστε σε αυτά, διαφορετικά τοποθετήστε όμορφα διακοσμητικά και φωτίστε τα με τοπικό φωτισμό. Επιπλέον οι γύψινες ροζέτες με μικρό κόστος, εύκολα και γρήγορα, μπορούν να χαρίσουν στο σπίτι σας εντυπωσιακή διακόσμηση. Τέλος, οι γυψοσανίδες μπορούν να διαχωρίσουν, χώρους και λειτουργίες με περίτεχνες δημιουργίες που πραγματικά θα εισπράττουν βλέμματα θαυμασμού!

Ανακυκλώστε και διακοσμήστε

Είναι πολύ όμορφα, κομψά, μικρά αλλά χρηστικά, λειτουργικά και πρακτικά. Τα απλά καφάσια μπορούν να διακοσμήσουν και να κάνουν την διαφορά. Με ξύλινα καφάσια και όχι μόνο, μπορείτε να έχετε λύσεις, που όμοιες τους δεν  συναντάτε. Δημιουργήστε αρκετούς χώρους αποθήκευσης και διατηρήστε μια τάξη, τοποθετώντας κατά μήκος ενός τοίχου ή σε κάποιες εσοχές μικρά καφάσια. Αν πάλι δεν θέλετε να τα τοποθετήσετε στο τοίχο, βάλτε τα σε κάποια γωνιά, χρησιμοποιήστε τα για το σερβίρισμα του πρωινού ή να αντικαταστήσουν το κεντρικό coffe table στο σαλόνι σας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μπορούν να συμβάλουν στην καλαισθησία ενός χώρου, στη τάξη και στην απλότητα. Επιπλέον, ξύλινες θήκες οργάνωσης χώρου μπορούν να αλλάξουν χρήση και να συμβάλλουν σημαντικά στην αποθήκευση. Αρκεί να καρφωθούν σε ένα κομμάτι ξύλου και να τοποθετηθούν στην είσοδο του σπιτιού ή στο χώρο εργασίας. Μια εύκολη κατασκευή που φέρει την υπογραφή σας και η ικανοποίηση της δημιουργίας δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Μοναδική αισθητική

Μικρά ή μεγάλα, με πλούσιο φύλλωμα ή με διακριτικές λεπτομέρειες τα φυτά συναρπάζουν με τα περίτεχνα χρώματά τους αποπνέοντας έναν αέρα δροσιάς και φρεσκάδας. Σύμφωνα με τους κανόνες του feng shui διακατέχονται από την εκπληκτική ιδιότητα να μας βελτιώνουν τη διάθεση αλλά και να βοηθούν στην κυριαρχία της θετικής αύρας μέσα στους χώρους του σπιτιού. Δεν έχετε λοιπόν παρά να δημιουργήσετε πρωτότυπες συνθέσεις και εντυπωσιακούς συνδυασμούς, οι οποίοι και θα φιλοξενηθούν μέσα σε ιδιαίτερης αισθητικής δοχεία. Μία εντυπωσιακή σύνθεση βάζου τόσο για το καθιστικό όσο και για άλλους χώρους, μπορεί να συνδυάσει τον ευκάλυπτο, το μοσχομπίζελο, την κροκόσμια και το τριαντάφυλλο. Βέβαια, όλες οι συνθέσεις μπορούν να ολοκληρωθούν με κλαδιά πλάτανου, δάφνης κ.α. Και μη ξεχνάτε ότι τα φυσικά λουλούδια δεν είναι μόνο για τα τραπεζάκια του σαλονιού. Σε μια γωνιά της βιβλιοθήκης, πάνω στο τζάκι, θα σας ανταμείψουν τόσο από οπτικής απόψεως, με ένα άκρως ενδιαφέρον διακοσμητικό θέμα, όσο και από θέμα διάθεσης.