Όλοι οι χώροι πρέπει να έχουν υψηλή αισθητική προκειμένου να δημιουργούν συνολικά μια κατοικία με προσωπικότητα και στιλ που θα εντυπωσιάζει, αλλά ειδικά το καθιστικό πρέπει να έχει εκλεπτυσμένη κομψότητα, καθώς θα είναι ανοιχτό προς τους καλεσμένους. Όλα τα έπιπλα του καθιστικού πρέπει να είναι εντυπωσιακά και να ταιριάζουν μεταξύ τους αλλά ο πρωταγωνιστής όλων είναι ο καναπές, για τον οποίο μάλιστα θα αφιερώσουμε και τις ακόλουθες σελίδες, έτσι ώστε να επιλέξετε τον σωστό καναπέ για το σαλόνι σας.

Ένας καναπές πρέπει να έχει πολλά στοιχεία για να ικανοποιήσει τους ιδιοκτήτες του και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους. Βέβαια, όλα εξαρτώνται από τη χρήση του καναπέ και του καθιστικού. Πάντως, ένας καναπές θα πρέπει να έχει μια ανθεκτική κατασκευή, προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια.

Σε έναν ενιαίο κοινωνικό χώρο με διαστάσεις 6Χ4,5 θα πρέπει να τοποθετηθούν το καθιστικό και η τραπεζαρία. Σε αυτήν την περίπτωση, οι καναπέδες θα πρέπει να είναι περιορισμένων διαστάσεων, για να υπάρχει σχετική ελευθερία κινήσεων και μια άνεση. Όπως μπορείτε να δείτε και στην κάτοψη, απέναντι από την είσοδο έχει τοποθετηθεί η τραπεζαρία και δίπλα της το καθιστικό, που αποτελείται από δύο καναπέδες, με διάταξη Γ.

Αν πάλι θέλετε περισσότερη άνεση στο καθιστικό και θεωρείτε πολυτέλεια την τραπεζαρία, σ΄ ένα τόσο μικρό χώρο, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο και εντυπωσιακό καναπέ. Έτσι η χωροδιάταξη θέλει τον καναπέ αριστερά της εισόδου, απέναντί του ένα τραπεζάκι ενώ δεξιά του βρίσκονται δύο πολυθρόνες. Στο βάθος του καθιστικού και διαγώνια από τον καναπέ ένα ανάκλιντρο υπόσχεται ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης. Τέλος, στη μεγάλη πλευρά του τοίχου τοποθετούνται αποθηκευτικοί χώροι που κάνουν τον χώρο λειτουργικό και οργανωμένο.

 

 

Τέλος, μια άλλη άποψη είναι να χρησιμοποιηθεί ένας καναπές γωνία. Το μέγεθος του καναπέ εξαρτάται από τον χώρο που έχει το καθιστικό αλλά και την έμφαση που θέλετε να δώσετε στο κάθε στοιχείο. Σε αυτή την τοποθέτηση των επίπλων, έχετε περισσότερες θέσεις. Ακόμη, μπορείτε να τοποθετήσετε και μια πολυθρόνα, διαγώνια απέναντι από το καναπέ, για απομόνωση και χαλάρωση και να παραμείνει ο αποθηκευτικός χώρος που τόσο είναι απαραίτητος.