Τα κλασικά έπιπλα δεν χάνουν ποτέ την αξία τους και είναι πάντα μέσα στη μόδα. Βέβαια, για ένα χρονικό διάστημα, οι καταναλωτές έδειχναν μια ιδιαίτερη προτίμηση προς το μοντέρνο στιλ, με αποτέλεσμα να έχουν παραμερίσει τα κλασικά και διαχρονικά έπιπλα. Τώρα όμως, όλοι οι διακοσμητές υποστηρίζουν και προτείνουν την ανάμειξη των στιλ στη διακόσμηση μιας κατοικίας.

Τα κλασικά έπιπλα μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά και να δείχνουν την αξία,την εμπειρία και την μαεστρία του τεχνίτη. Υπάρχουν μεταλλικά έπιπλα που έχουν σφυρηλατηθεί από τεχνίτες με μεράκι και τα χειροποίητα αυτά στοιχεία είναι πανέμορφα και ανεκτίμητης αξίας.  Πάντως, το υλικό που είναι αναμφισβήτητα το πιο όμορφο και ταιριάζει υπέροχα στα κλασικά έπιπλα είναι το ξύλο που μπορεί να δουλευτεί με διάφορους τρόπους και ανάλογα με την ποιότητα του να δώσει και άλλη εικόνα στο έπιπλο.

Έπιπλα μπαρόκ, αντίκες τύπου Louis XV, Louis XVI, ανάκλιντρα, πίνακες ζωγραφικής, μπορούν να διακοσμήσουν την κατοικία σας αλλά συγχρόνως να αποτελέσουν και ένα είδος επένδυσης. Αν είστε λάτρεις των κλασικών, διαχρονικών επίπλων και γενικότερα των αντικειμένων που θυμίζουν άλλες εποχές δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε ένα κατάστημα με αντίκες και να προμηθευτείτε το προϊόν που επιθυμείτε. Το σπίτι σας θα αποκτήσει μια διαφορετική νότα με την προσθήκη μιας αντίκας, η οποία βέβαια πρέπει να ταιριάζει με το υπόλοιπο στιλ της διακόσμησης. Αν πάλι είσαστε αναποφάσιστοι αν αυτά τα έπιπλα σας ταιριάζουν, οι τελευταίες τάσεις της μόδας θέλουν να συνδυάζονται τα κλασικά έπιπλα με μοντέρνα για να σπάσει η μονοτονία και να γίνει ο χώρος πιο πρωτότυπος.

Βέβαια αυτές οι αγορές χρήζουν ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να είστε σίγουρη για την αυθεντικότητά τους, έτσι ώστε να μην πληρώσετε άνθρακα αντί για χρυσό. Αφού καταλήξετε ότι σας ενδιαφέρει κάποια αντίκα, ζητήστε από τον έμπορο πιστοποιητικό γνησιότητας, στο οποίο θα αναγράφεται το είδος της αντίκας, η χρονολογία κατασκευής, η περιγραφή του προϊόντος, η λιανική τιμή και η ημερομηνία αγοράς. Μη ξεχνάτε ότι τα  κλασικά έπιπλα θέλουν ειδική συντήρηση για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.