Η επιχείρηση Μαξούτογλου δραστηριοποιείται στον τομέα της επιδιόρθωσης, συντήρησης, αναπαλαίωσης και εμπορίας χειροποίητων χαλιών και κιλιμιών από το 1922. Ήδη από την ημέρα ιδρύσεώς της η Επιχείρηση στεγάζεται στη οδό Πραξιτέλους 5, στο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας, συνεχίζοντας την προσφορά της στη διαιώνιση της τέχνης του χαλιού και του κιλιμιού, της διατήρησης της πολιτισμικής αυθεντικότητας και του πλούσιου πολιτισμικού αποθέματος των ποικίλων τοπικών κοινωνιών που συνέβαλαν μέσω της δημιουργίας χαλιών και κιλιμιών στην εξέλιξη της τέχνης της υφαντικής.

Οι τέσσερις γενιές που αποτελούν τη μέχρι τώρα ιστορία της οικογενειακής αυτής επιχείρησης διέπονται από την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι που είναι η διατήρηση και διαφύλαξη της ατομικής και συλλογικής ιστορικής μνήμης, όπως και η ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου διαμέσου του χαλιού και του κιλιμιού ως ιστορικό κειμήλιο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Παράλληλα, όμως, αναγνωρίζεται η αισθητική και συναισθηματική αξία και σημασία των χειροποίητων χαλιών και κιλιμιών για το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Για τον λόγο αυτό, η Επιχείρηση κινείται με γνώμονα τα χαρακτηριστικά του κάθε χαλιού και κιλιμιού, ως ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο τεχνούργημα της παγκόσμιας τέχνης, αντικατοπτρίζοντας τις διαφορετικές αισθητικές αξίες, καθώς και τις ιδιαίτερες κοινωνικές και πολιτισμικές συνθήκες που χαρακτήρισαν την κάθε ιστορική περίοδο σε ποικίλα πολιτιστικά περιβάλλοντα κατά το πέρασμα των αιώνων.

Πραξιτέλους 5, Αθήνα, 105 62

Τηλ.: 210 3233 835

Κιν.: 698 6753 343

Εmail: info@maxoutoglou.com

www.maxoutoglou.com