Μπορεί να έχετε ένα άδειο ή απλό δωμάτιο χωρίς καμία ιδιαίτερη διακόσμηση και με την τοποθέτηση ενός εντυπωσιακού πίνακα με πανέμορφο πλαίσιο, αυτό να μεταμορφωθεί και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ένας πίνακας ζωγραφικής ή μια φωτογραφία είναι ικανά όχι μόνο να δώσουν στιλ σε έναν χώρο αλλά και να το καθορίσουν… να αλλάξουν τελείως το ύφος του. Οι πίνακες, είναι σε θέση να πουν πολλά για τους ιδιοκτήτες και τις προτιμήσεις τους, αλλά και σαν διακοσμητικά στοιχεία, η επιλογή τους απαιτεί κάποια φροντίδα. Πολύ συχνά χρειάζεται πολύ λίγα για να επισημάνουμε τον χαρακτήρα ενός δωματίου. Κάθε δωμάτιο μπορεί να εμπλουτιστεί, σε σχεδιασμό και χρώμα, με έναν ή περισσότερους πίνακες και πλαίσια. Κρεμώντας, αυτά τα αντικείμενα είναι σε θέση να δώσουν στυλ και κομψότητα. Επιπλέον, είναι εύκολο να αφαιρεθούν ή απλά να μετακινηθούν, προκειμένου να δώσουν στα δωμάτια μια νέα εμφάνιση. Δεν υπάρχουν ακριβείς κανόνες σχετικά με το πώς να διακοσμήσετε το σπίτι με πίνακες ζωγραφικής . Οι φωτεινές εκτυπώσεις και τα χρώματα είναι η τέλεια επιλογή για κοινόχρηστους χώρους, όπως το σαλόνι. Για τα υπνοδωμάτια, από την άλλη πλευρά, είναι προτιμότερο να προτιμάτε απαλά χρώματα και χαλαρά όπως και χαλαρωτικά σχέδια. Ακόμα και το μπάνιο, μπορεί να πάρει έναν πιο κομψό αέρα, με την συμμετοχή ενός πίνακα.

Πώς να τακτοποιήσετε τους πίνακες στο σαλόνι, την κουζίνα ή όπου θέλετε. Θα δείτε ότι δεν είναι δύσκολο, είναι απλώς θέμα να ακολουθήσετε κάποιους βασικούς κανόνες. Η αρχή είναι: ότι οι πίνακες δεν πρέπει να κρεμαστούν τυχαία ή σε διαφορετικά ύψη χωρίς νόημα.

Πρέπει να ομαδοποιηθούν αρμονικά  και να τοποθετηθούν στο ύψος του ματιού. Μία από τις πιο συνηθισμένες συνθέσεις είναι αυτή που περιλαμβάνει τα διάφορα έργα, όλα μέσα σε ένα νοητό μεγάλο κάδρο . Αυτό το σχήμα είναι συνήθως ορθογώνιο ή τετράγωνο. Φανταστείτε λοιπόν ότι έχετε αυτή τη φιγούρα στον τοίχο σας, έξω από την οποία δεν πρέπει να βγει τίποτα. Οι πίνακες στο εσωτερικό μπορούν να τοποθετηθούν σε κανονικές κάθετες και οριζόντιες σειρές , δημιουργώντας έτσι ένα συμμετρικό μοτίβο, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται όταν τα πλαίσια είναι όλα πανομοιότυπα .

Βέβαια μπορείτε να τα οργανώσετε και με πιο ελεύθερο και ανεπίσημο τρόπο, δηλαδή, εισάγοντας κάποιο καθρέφτη και διακοσμητικά αντικείμενα. Αυτή η επιλογή ταιριάζει πολύ σε μοντέρνο ή μποέμ στυλ. Μια άλλη ιδέα είναι η δημιουργία κάποιου είδους γεωμετρικής σύνθεσης. Σε αυτή την περίπτωση, η συμβουλή μας είναι να κρεμάσετε διαφορετικούς πίνακες ζωγραφικής, χρησιμοποιώντας πλαίσια διαφορετικών μεγεθών και να τα οργανώσετε μεταξύ τους όπως κάποιο παζλ. Αυτός ο τρόπος τοποθέτησης είναι τέλειος για την κρεβατοκάμαρα.

Τips:

– Αν θέλετε να ξεφύγετε από τις συνηθισμένες λύσεις και ο χώρος να αποκτήσει άποψη και στιλ, διαλέξτε απλά και ουδέτερα έπιπλα και χρώματα και επενδύστε σε έναν πίνακα ζωγραφικής, ο οποίος μπορεί να είναι μεγάλος και να έχει μια εντυπωσιακή εικόνα.

– Αν έχετε έναν μεγάλο πίνακα ζωγραφικής βάλτε τον μόνο του σε έναν τοίχο, ή αν έχετε μικρότερους μπορείτε να δημιουργήσετε με αυτούς ένα σχήμα.

– Ένας μεγάλος πίνακας ζωγραφικής με έντονα χρώματα, πρέπει να τοποθετηθεί  σε έναν λευκό τοίχο και χωρίς άλλους πίνακες για να μην βαρύνει ο χώρος και να αναδειχτεί καλύτερα.

– Εάν έχετε έναν τοίχο αρκετά μεγάλο και λευκό, ένας τρόπος για να τον κάνετε ευχάριστο και να δημιουργήσετε ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον είναι να επιλέξετε πίνακες, όλους με διαφορετικά πλαίσια. Μια πρωτότυπη ιδέα, αλλά προσέξτε να μην παρασυρθείτε. Προσπαθήστε να διατηρήσετε κάτι κοινό, είτε στην επιλογή χρώματος, είτε θέματος.

– Η εμφάνιση ενός έργου τέχνης στον τοίχο του καθιστικού θα τα κάνει όλα πολύ πιο φιλόξενα και οικεία.  Το μυστικό για να αποφύγετε να δημιουργήσετε ένα μπέρδεμα είναι να επιλέγετε πάντα ένα θέμα που είναι κοντά στο στυλ του σπιτιού σας και κυρίως  που αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής σας.

– Η κορνίζα και η τοποθέτηση ενός πίνακα ή μιας φωτογραφίας θέλει σκέψη και μελέτη, έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα και να αναδειχθούν τα έργα τέχνης.

– Η κορνίζα πρέπει να ταιριάζει κυρίως με το ύφος του έργου περισσότερο παρά με τη διακόσμηση που έχει ο χώρος που θα τοποθετήσετε το έργο.

– Το να γεμίσετε τον τοίχο πίσω από τον καναπέ με πίνακες ζωγραφικής είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για τη διακόσμηση του σπιτιού, χωρίς να προσθέσετε πολύ ογκώδη έπιπλα. Επίσης είναι η τέλεια λύση για όσους αλλάζουν συχνά γνώμη.

– Εάν έχετε ένα μικρό, στενό και μακρύ ράφι, σας συνιστούμε να τοποθετήσετε απλά τους πίνακες πάνω σε αυτό. Μια απλή αλλά αποτελεσματική ιδέα, για να διακοσμήσετε τον χώρο του σαλονιού.

–  Στην περίπτωση που οι τοίχοι σας, σχηματίζουν πολλές γωνίες, ένας τρόπος για να τους διακοσμήσετε είναι να τοποθετήσετε περισσότερους πίνακες, με ίδια πλαίσια.

– Και ποιος σας λέει ότι οι πίνακες πρέπει απαραίτητα να κρεμαστούν; Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική ιδέα για να εκθέσετε κάποια έργα στο σπίτι σας, ίσως αποφασίσετε να τα τοποθετήσετε στο δάπεδο. Επιλέξτε ένα ασφαλές και ανθεκτικό πλαίσιο με φαρδιά βάση: με αυτόν τον τρόπο δεν θα διακινδυνεύσετε μια ξαφνική πτώση.