• Το λευκό μπορεί να δημιουργήσει πολύ διαφορετικές ατμόσφαιρες ανάλογα με τα χρώματα που θα το πλαισιώνουν. Έτσι, με υφάσματα και συμπληρωματικά στοιχεία σε ουδέτερους τόνους, όπως μπεζ και κρεμ, το λευκό δίνει ζεστούς και «προστατευτικούς» χώρους ενώ με πράσινα και γαλάζια χρώματα δημιουργούνται πιο φρέσκιες και ζωηρές ατμόσφαιρες.
  • Τα ουδέτερα χρώματα ταιριάζουν παντού, λόγω της ζεστασιάς και του φυσικού αποτελέσματος που δίνουν στους χώρους. Ειδικότερα, τα καθιστικά και τα υπνοδωμάτια είναι τα δωμάτια όπου τα ουδέτερα χρώματα χρησιμοποιούνται περισσότερο, αν και η ευελιξία τους τα καθιστά κατάλληλα για όλους τους χώρους. Αυτοί οι τόνοι, διευρύνουν επίσης τον χώρο και γι’ αυτό είναι κατάλληλοι για μικρά δωμάτια και διαδρόμους.

 

 

  • Το πορτοκαλί και οι αποχρώσεις του αναπαράγουν ζεστές και προστατευτικές ατμόσφαιρες. Στις πιο απαλές αποχρώσεις του ταιριάζει πολύ καλά με rustic διακοσμήσεις, διότι φωτίζει και εξισορροπεί τον οπτικό όγκο των σκουρόχρωμων επίπλων. Κρατήστε τις πιο έντονες αποχρώσεις για μεγαλύτερα δωμάτια και συνδυάστε τη δύναμή τους με ανάλαφρα κομμάτια.
  • Σε ένα σαλόνι με γήινα χρώματα, τα καφέ και μπεζ δεν θα μπορούσαν να μην ταιριάζουν με μερικές γαλάζιες αποχρώσεις, οι οποίες δίνουν φωτεινότητα και ζωηρότητα.

 

 

 

 

 

  • Το Feng Shui υποδεικνύει ότι η τραπεζαρία πρέπει να είναι τακτοποιημένη με λίγα έπιπλα δηλαδή ένα τραπέζι, αναπαυτικές καρέκλες (καλύτερα σε ζυγό αριθμό και σε στρογγυλεμένα σχήματα), έναν μπουφέ και έναν καθρέφτη.
  • Σε μια τραπεζαρία, η θεματική των κάδρων πρέπει να είναι ελκυστική. Τοπία, πορτρέτα και φιγούρες από τη βοτανολογία είναι κλασικά και όμορφα. Αν προτιμάτε τη μοντέρνα τέχνη, διαλέξτε έργα σε απαλούς τόνους ή φωτογραφίες μεγάλου format.

 

  • Δεν χρειάζεται να γεμίσετε έναν χώρο με πολλά διακοσμητικά στοιχεία για να αποκτήσει προσωπικό ύφος, αφού μπορείτε απλά με έναν ή κάποιους πίνακες ζωγραφικής να κάνετε τη διαφορά.
  • Η επιλογή της κατάλληλης κορνίζας παίζει σημαντικό ρόλο για την ανάδειξη του έργου τέχνης είτε είναι ζωγραφική είτε φωτογραφία. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η κορνίζα να ταιριάζει κυρίως με το ύφος του έργου παρά με τη διακόσμηση που έχει ο χώρος όπου θα τοποθετήσετε το έργο.
  • Όταν θα κρεμάσετε τις κορνίζες, προσέξτε έτσι ώστε οι εικόνες να τοποθετούνται στο ύψος των ματιών και οι ακμές τελειώματος μιας κορνίζας να ταιριάζουν με τις υπάρχουσες γραμμές στον χώρο. Αν δεν θέλετε να κρεμάσετε μόνο έναν μεγάλο πίνακα σε έναν τοίχο, μπορείτε να τοποθετήσετε πολλές, μικρότερες κορνίζες και να δημιουργήσετε ένα σχήμα.