Μια μοντέρνα και χαρούμενη τραπεζαρία ,γεμάτη χρώμα, σίγουρα εντυπωσιάζει και “προκαλεί” για λουκούλλεια γεύματα. Τολμήστε λοιπόν, να ξεφύγετε από τις συνηθισμένες λύσεις όσον αφορά στην αισθητική της τραπεζαρίας και ακολουθήστε ένα πιο πρωτοποριακό στιλ. Τολμηρές και κομψές προτάσεις για τραπεζαρίες, προτείνουμε στη συνέχεια.

Για τους λάτρεις των “νεανικών” χρωμάτων η τραπεζαρία που σας παρουσιάζουμε είναι ιδανική, αφού συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία απαλές αποχρώσεις του μοβ και του λευκού. Πρόκειται για δύο χρώματα που δημιουργούν μια ανάλαφρη και ήρεμη ατμόσφαιρα ενώ ταιριάζουν υπέροχα μεταξύ τους. Φέρνουν την άνοιξη μέσα στην τραπεζαρία και ο χώρος εκπέμπει μια νεανική διάθεση και μια δροσερή ατμόσφαιρα. Ένα ξύλινο τραπέζι σε ανοιχτές αποχρώσεις δίνει μια πρωτότυπη και διαχρονική πινελιά.

Μόνο ευχάριστες σκέψεις μπορεί να κάνει κάποιος, αντικρίζοντας την τραπεζαρία της φωτογραφίας, η οποία σίγουρα δεν απευθύνεται σε συντηρητικούς ανθρώπους. Τα έντονα και διαφορετικά χρώματα, είναι μια τολμηρή πρόταση που θα αποζημιώσει αυτούς που ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες λύσεις και επιθυμούν να αποκτήσουν μια τραπεζαρία, η οποία όχι μόνο ακολουθεί την εποχή της αλλά βρίσκεται και μπροστά από αυτήν. Δύο καρέκλες από μπαμπού σε λευκές αποχρώσεις και άλλες δύο, ντυμένες με ριγέ ύφασμα σε διάφορα χρώματα, κάνουν τη διαφορά και μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η ανάμειξη των στιλ είναι μια τακτική που ακολουθείται συχνά στις κατοικίες, αφού με αυτόν τον τρόπο αφήνετε ελεύθερη τη φαντασία σας και μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι πιο αυθεντικό, γνήσιο και πρωτότυπο, που θα φέρει τη δική σας υπογραφή. Μια τραπεζαρία που συνδυάζει το μοντέρνο με το κλασικό στιλ παρουσιάζεται στη φωτογραφία, προκειμένου να εμπνευστείτε για τη δική σας περίπτωση. Βέβαια, αυτή η διακοσμητική πρόταση απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, διότι οι υπερβολές και η έλλειψη ισορροπίας μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και να εμφανιστεί ένας μη αρμονικός χώρος που θα σχολιαστεί αρνητικά. Αυτό το κλασικό και απλό τραπέζι έχει πλαισιωθεί από μοντέρνες καρέκλες από πλαστικό και μέταλλο ενώ υπάρχουν και πιο κλασικές καρέκλες που ταιριάζουν υπέροχα όλες μεταξύ τους.

Φωτεινό, σκοτεινό, ζεστό , κρύο, αντίθετα επίθετα που όμως αλληλοσυμπληρώνονται και δίνουν ένα δυναμικό και κομψό αποτέλεσμα. Η διχρωμία είναι το βασικό στοιχείο της τραπεζαρίας που βλέπετε και αφορά ακόμη μια τολμηρή πρόταση που θα αρέσει σε δυναμικούς και αντιφατικούς ανθρώπους. Πρωταγωνιστές της διχρωμίας δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα χρώματα, παρά το λευκό και το μαύρο. Θυμίζουν σκακιέρα και είναι ένας συνδυασμός που συναντάται κυρίως σε μοντέρνους χώρους. Το λευκό φωτιστικό με ακανόνιστο σχήμα δίνει το δικό του στίγμα στον χώρο, ενώ τα ασπρόμαυρα διακοσμητικά στοιχεία στο τραπέζι ολοκληρώνουν το σκηνικό.

Το κλασικό στιλ έχει πάντα τους φανατικούς οπαδούς του, γι΄αυτό και η ακόλουθη πρόταση είναι δυνατή και ιδιαίτερα αγαπητή. Αυτή η τραπεζαρία μπορεί να έχει κλασικές γραμμές αλλά οι συνδυασμοί χρωμάτων, κάνουν τον χώρο νεανικό και ακαταμάχητο. Το λευκό χρώμα έχει ενισχυθεί με μοβ πινελιές, οι οποίες κάνουν τη διαφορά και δίνουν ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, προσθέτοντας δόσεις ρομαντισμού και πάθους. Ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος τραβάει τα βλέμματα και προσφέρει τον κατάλληλο φωτισμό ενώ το ξύλινο πάτωμα τονίζει τη φινέτσα του χώρου.